Καιρός: Πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην Αττική, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

 

Πολλά και σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική, όπως είχε προβλέψει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το βράδυ της Τετάρτης (18.05.2022). Αγωνία για άνδρα στην Εύβοια.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης και εξαιτίας της κακοκαιρίας που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, έχουν πέσει δέντρα στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, η κυκλοφορία του ηλεκτρικού γίνεται στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά. Έως τα ξημερώματα, στην Αττική, η πυροσβεστική είχε δεχτεί 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ιδιαίτερα αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 5 οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί με τα αυτοκίνητά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Δροσιά την ώρα της σφοδρής καταιγίδας στην Αττική

Μέχρι στιγμής, κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων έχουν γίνει σε Μοσχάτο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή, Χαϊδάρι, Μαρούσι. Στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπως είπε στο OPEN ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, υπάρχουν στη Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Βριλήσσια, Νέο Ψυχικό και όπου έχουν πέσει δέντρα. 

 

Αγνοείται άνδρας στη Δίρφυ Εύβοιας

Στη Βόρεια Εύβοια πλημμύρισαν σπίτια, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν φερτά υλικά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό άνδρα που αγνοείται στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Προβλήματα τις τελευταίες ώρες έχουν εντοπιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού η κακοκαιρία εξπρές έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης. 

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης