Ασθένεια Πλατάνων: Μεγάλη εκδήλωση στην Κλειτορία με συμμετοχή Ζαΐμη

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ασθένεια των Πλατάνων.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στην Κλειτορία, με διοργανωτές το Γυμνάσιο, Λύκειο Κλειτορίας και το Κ.Π.Ε. /ΚΕ.ΠΕ.Α. Κλειτορίας-Ακράτας, το Δήμο Καλαβρύτων και τον Ορειβατικό Σύλλογο. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Εκτιμώ σημαντικό το γεγονός ότι συμβάλαμε σημαντικά ως Περιφέρεια για την ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών όχι μόνο στα όρια της Περιφέρειας μας καθώς αποστέλλουμε όλο το ενημερωτικό υλικό που δημιουργούμε σε όλους τους δήμους της χώρας για να σωθούν τα πλατάνια μας, τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος, τέως διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛ.Γ.Ο.-«ΔΗΜΗΤΡΑ», Παναγιώτης Τσόπελας, ενώ την εκδήλωση στήριξαν η Διευθύντρια του Λυκείου, Βασιλική Παπουτσή και η Διευθύντρια του Γυμνασίου, Φωτεινή Δημακοπούλου.

 

Διαβάστε επίσης