Ειδήσεις απο την Δυτική Αχαΐα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Λογαριασμοί νερού: Απάντηση της ΔΕΥΑΔ σε εξώδικο πρόσκληση

Η Τοπική Κοινότητα Μετοχίου έστειλε στη ΔΕΥΑΔ εξώδικη πρόσκληση σχετικά με τους λογαριασμούς του νερού και τα ζητήματα ύδρευσης της Κοινότητας.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΔ εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «υπέρογκες χρεώσεις που στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ». Σας ενημερώνουμε ότι στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου (Λάππα, Μετόχι, Βουπράσιο) υπάρχουν εγκατεστημένα 712 υδρόμετρα. Από αυτά λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ κατέγραψαν τα 48 υδρόμετρα ή ποσοστό 6,7% επί του συνόλου. Στους κατόχους αυτών των υδρομέτρων η ΔΕΥΑΔ, εκτός από τους λογαριασμούς έστειλε και επιστολή με την οποία τους καλούσε, εφόσον επιθυμούσαν, να ζητήσουν έλεγχο του υδρομέτρου τους προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα. Στην υπηρεσία προσήλθαν 38 καταναλωτές έως σήμερα τα υδρόμετρα των οποίων είναι σε διαδικασία ελέγχου.

Το εξώδικο παραπέμπει σε απόφαση του 2011 για ειδική μεταχείριση των κατοίκων του Μετοχίου σε ότι αφορά την τιμολόγηση του νερού. Αφότου η ΔΕΥΑΔ ενέκρινε τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο του Δήμου, αυτή είναι υποχρεωτική και ισχύει σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς εξαιρέσεις.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι «τις περισσότερες ημέρες του χρόνου τα υδρόμετρα καταγράφουν όχι νερό αλλά αέρα και άμμο». Σε κάθε περίπτωση οι βλάβες στα υδρόμετρα πιστοποιούνται από συνεργεία της ΔΕΥΑΔ ή από επαγγελματίες υδραυλικούς με σχετική βεβαίωσή τους και σε αυτές τις περιπτώσεις η ΔΕΥΑΔ παρεμβαίνει αμέσως.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι λογαριασμοί που στάλθηκαν προέκυψαν με βάση τις

καταναλώσεις που αναγράφονται στα υδρόμετρα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουν να εκδίδονται οι λογαριασμοί.

 

Μνήμες γενοκτονίας Ποντίων στην Απιδεώνα

Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου τιμάται ως ημέρα αφιερωμένη στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αύριο, 19 Μαΐου, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Απιδεώνας τιμούν την ημέρα με ειδική εκδήλωση. 

Η Απιδεώνα είναι η κοινότητα του Δήμου που κατοικήθηκε στη δεκαετία του 1920 από πρόσφυγες, κατά βάση ποντιακής καταγωγής που διατηρούν με υπερηφάνεια τις παραδόσεις της παλιάς τους πατρίδας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα και την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει η ιστορικός και φιλόλογος Μαρία Αντωνιάδη.

 

Υποδοχή Ευρωπαίων μαθητών στο Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαϊας

Είκοσι-οκτώ μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες υποδέχθηκε σήμερα (18/5) ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς στο Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαϊας.

Οι μαθητές είναι φιλοξενούμενοι του Γενικού Λυκείου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

«Θεωρώ πολύ σημαντική τη συμμετοχή του Γενικού Λυκείου στο πρόγραμμα Erasmus» ανέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Η δυνατότητα της επαφής των νέων μας με συμμαθητές τους από όλη την Ευρώπη ανοίγει ορίζοντες, σπάει το κλίμα του τοπικισμού και της εσωστρέφειας και δημιουργεί προϋποθέσεις για μια νέα γενιά με ανοιχτούς ορίζοντες», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης