"Κυανούς Σταυρός Πατρών": Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που συνεχίζει να γράφει ιστορία εδώ και 20 χρόνια - ΦΩΤΟ

 

ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ‘’ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ’’ – ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ MΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ υπό τη διεύθυνση των νεφρολόγων κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΤΡΙΓΚΑ και του κου ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΟΥΖΔΑΜΠΑΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ 20 ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ.

    Η  Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε”, είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάποιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ! Βρίσκεται στην Άνω πόλη επί της Γερμανού 115 σε απόσταση αναπνοής από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ‘’ ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ’’.

Η Μονάδα διαθέτει 25 από τα πιο προηγμένα ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ αιμοκάθαρσης, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (Ιαπωνικής και Αμερικανικής προέλευσης), πολύ υψηλών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 ασθενών. Tα ΦΙΛΤΡΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ που χρησιμοποιούμε είναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ και συνδυάζουν την καλύτερη δυνατή βιοσυμβατότητα με την υψηλότερη απόδοση κάθαρσης καθώς και μια από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ εγκαταστάσεις ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ.   

Στον ΚΥΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟ υπάρχει καθημερινή κάλυψη από έμπειρο καρδιολόγο με δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας των ασθενών μας κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης με ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΡΔΙΑΣ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αιμοκάθαρσης του Καναδά.  

Οι υπηρεσίες του ΚΥΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ έχουν την πιστοποίηση του Διεθνές Πρότυπου Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας των μονάδων Υγείας ISO και έχουμε ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλους τους υγειονομικούς ελέγχους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία.

Ο ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ διαθέτει επιπλέον αποκλειστικές ξεχωριστές αίθουσες αιμοκάθαρσης για ασθενείς που θέλουν να διατηρήσουν την ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ τους. Επίσης υπάρχει ευχάριστη και άνετη αίθουσα αναμονής με γρήγορο internet και δορυφορική τηλεόραση, όπου οι συνοδοί των ασθενών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους ενώ διαθέτει δωρεάν και 2 πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Επίσης διαθέτουμε ασθενοφόρο για τους ασθενείς μας, wifi και προσωπική τηλεόραση, καθώς και ελαφρύ γεύμα με καφέ, ρόφημα ή αναψυκτικό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ο ΚΥΑΝΟYΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  είναι η  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ και ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στην πόλη μας, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ της μονάδας καθώς και από την ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ.

Ο ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ είναι η πρώτη μονάδα που υιοθέτησε ασκήσεις κινησιοθεραπείας των ασθενών κατά την συνεδρία της αιμοκάθαρσης.  

Ο ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ είναι η ιδιωτική μονάδα με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ασθενών που μεταμοσχεύθηκαν στην Δυτική Ελλάδα.   

Από  μελέτη καταγραφής της μακρόχρονης εμπειρίας του ΚΥΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ που παρουσιάσαμε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεφρολογίας στο Άμστερνταμ η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ενός πολύ μεγάλου ποσοστού  ηλικιωμένων ασθενών που αιμοκαθαίρονται στην μονάδα μας μπορεί να ξεπεράσει  τον μέσο όρο επιβίωσης των ασθενών που είναι σε αιμοκάθαρση, γεγονός  που επιβεβαιώνει την υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας.  [Αge, Nutrition and  Hemodialysis. Κ Trigka, P Douzdampanis,Nephrology,Dialysis,Translanation. doi:10.1093/ndt/gfu159/iii299]. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης