Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά - Γιατί "χτενίζουν" την περιοχή, τι ψάχνουν

 

Σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στην Πάτρα από συναρμόδιες υπηρεσίες σε νυχτερινά καταστήματα , για να διαπιστωθεί εάν κυκλοφορούν ποτά-μπόμπες, εάν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά αγοράς (τιμολόγια κλπ), αλλά και αν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 χθες το βράδυ συνεργεία ελέγχου από ενταταλμένους υπαλλήλους "χτένισαν" κυριολεκτικά το κέντρο της Πάτρας, αλλά βρέθηκαν και σε περιοχές εκτός κέντρου , όπου έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία τους καταστήματα.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ελέγχων, καθώς ενδέχεται τα συνεργεία να ...εξορμήσουν και σήμερα το βράδυ, οπότε και αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά.

Επιασαν "μπόμπες"

Στο μεταξύ, «φρένο» στη δράση γνωστού κυκλώματος, το οποίο νοθεύει ποτά και ετοιμαζόταν να «σπρώξει» προς κατανάλωση ποτά «μπόμπα» σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού, έβαλαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από ένα τόνο παράνομα αλκοολούχα ποτά (μπόμπες).

Πρόκειται για δημοφιλή ποτά, όπως whisky, vodka και gin, τα οποία οι επιτήδειοι εμφιαλώνουν σε μπουκάλια γνωστών ετικετών και τα σερβίρουν σε νέα παιδιά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες.

Το παράνομο - και απολύτως επικίνδυνο για την υγεία - αλκοόλ παρασκευαζόταν και εμφιαλωνόταν σε παράνομο εμφιαλωτήριο, στην ταράτσα του κτιρίου.

Συνελήφθη ένα άτομο και υποβλήθηκε δικογραφία εναντίον δύο δραστών, στην Εισαγγελία Αθηνών.

Διαβάστε επίσης