Δέσμευση Καρβέλη – Δεν κλείνει κανένα Νοσοκομείο στην Ηλεία

 

Η ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και ο τρόπος που αυτό θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον, βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων μεταξύ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε από τα Λεχαινά που βρέθηκε χθες ο διοικητής, Γιάννης Καρβέλης.

Σε ερώτημα που τέθηκε στον κ. Καρβέλη για τη λειτουργία των νοσοκομείων του Νομού, ο ίδιος, τόνισε ότι το Νοσοκομείο του Πύργου είναι εκείνο που παρέχει την κυριότερη φροντίδα υγείας στον Νομό ενώ για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, σχολίασε πως υπάρχει σκέψη ανάπτυξής του ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η ελληνική πολιτεία δεν έχει σκοπό να κλείσει καμία δομή στο Νομό.

«Στόχος της πολιτείας είναι η ανάπτυξη και του νοσοκομείου Αμαλιάδας με έναν ιδιαίτερο ρόλο, είναι κάτι που συζητείται και στο υπουργείο Υγείας και με τους τοπικούς βουλευτές εδώ, στόχος είναι να αναπτύξουμε ότι υπάρχει δεν είναι στόχος ούτε σκοπός της ελληνικής πολιτείας να κλείσει το οτιδήποτε υπάρχει στο νομό. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας μπορεί να εξυπηρετήσει και κάτι άλλο, μπορεί να εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς, μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ιατρείο πόνου, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο νοσοκομείο γιατί έχει τις εγκαταστάσεις, έχει την δομή την ανάλογη και ο στόχος είναι να το αξιοποιήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα», τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Όσον αφορά το γεγονός πως παρά τις προκηρύξεις που βγαίνουν για κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου, αλλά δεν καλύπτονται, ο κ. Καρβέλης, σχολίασε πως αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την τοπική κοινωνία που θα πρέπει να τύχει ευρύτερης συζήτησης.

«Δεν είναι ένα θέμα που άπτεται στο υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει τις θέσεις και μάλιστα ο αριθμός των θέσεων που προκηρύσσονται θα έλεγα ότι είναι μεγάλος. Το γεγονός λοιπόν ότι δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον είναι ένα ζήτημα ευρύτερης συζήτησης το οποίο προφανώς θα πρέπει στην κουβέντα αυτή να μπει και η τοπική κοινωνία. Να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι θελκτικό για κάποιον να έρθει και να κάνει τα χαρτιά του σε ένα νοσοκομείο περιφερειακό όπως είναι το νοσοκομείο του Πύργου», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τόνισε πως αυτή τη στιγμή στον Νομό λειτουργούν όλα κανονικά τα Κέντρα Υγείας ενώ ειδικά για το Κέντρο Υγείας της Ζαχάρως επεσήμανε ότι και αυτή η δομή επανήλθε σε εφημεριακό καθεστώς, κάτι που είχε σταματήσει.

«Το κέντρο υγείας Ζαχάρως μέχρι πρόσφατα δεν είχε εφημεριακό καθεστώς και μπήκε πάλι σε εφημερία, όχι καθημερινή βέβαια αλλά υπάρχει εφημερία η οποία καλύπτει και την περιοχή όπως χρειάζεται μιας και είναι πολύ κοντά και το κέντρο υγείας – νοσοκομείο Κρεστένων το οποίο είναι ένα ζήτημα που πρέπει κάποια στιγμή να τα δούμε αυτά να τα αξιολογήσουμε. Είναι δομές οι οποίες είναι πάρα πολύ κοντά. Θέλω να είμαι ειλικρινής, οι δυνάμεις που έχουμε σε επιστημονικό προσωπικό δεν είναι άπειρες, ο αριθμός είναι πεπερασμένος. Πρέπει τον αριθμό που έχουμε να τον αξιοποιήσουμε ανάλογα έτσι ώστε να λειτουργούν εύρυθμα όλες οι δομές που έχουμε και να εξυπηρετείται και ο κόσμος», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

https://www.patrisnews.com/

Διαβάστε επίσης