Eurovision 2022: Aπόψε ο μεγάλος τελικός – Τα προγνωστικά – Σε ποια θέση θα διαγωνιστεί η Ελλάδα

14/05/2022 | 19:55

 

 

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη βραδιά του τελικού του 66ου διαγωνισμού της Eurovision και στις 22:00 ώρα Ελλάδος, το Pala Olympico στο Τορίνο της Ιταλίας, θα γεμίσει από κόσμο.

Πριν μερικούς μήνες, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai ανακοίνωσε ότι ο φετινός διαγωνισμός, από τον οποίο η Ρωσία έχει αποκλειστεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα είναι αφιερωμένος στην ειρήνη.

Στον τελικό της Eurovision θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία), ενώ ψηφίζουν και οι σαράντα συμμετέχουσες χώρες. Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 17η θέση και πιο συγκεκριμένα μετά το δεύτερο διάλειμμα.

Η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών
1. Τσεχία
2. Ρουμανία
3. Πορτογαλία
4. Φινλανδία
5. Ελβετία
6. Γαλλία
7. Νορβηγία
8. Αρμενία
9. Ιταλία
10. Ισπανία
11. Ολλανδία
12. Ουκρανία
13. Γερμανία
14. Λιθουανία
15. Αζερμπαϊτζάν
16. Βέλγιο
17. Ελλάδα
18.Ισλανδία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Αυστραλία
22. Ηνωμένο Βασίλειο
23. Πολωνία
24. Σερβία
25. Εσθονία

https://www.protothema.gr/

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)