Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 93-74

14/05/2022 | 20:26

 

 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επικρατώντας εύκολα του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ με 93-74 και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 23 νίκες σε 24 ματς.

Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με την Εφές στο Βελιγράδι έδειξαν πανέτοιμοι για το Final Four και πλέον στρέφουν αποκλειστικά το μυαλό τους στο ματς με την τούρκικη ομάδα.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Βεζένκοφ (16π, 7 ριμπ.) και Σλούκας (double-double με 11π. και 15 ασίστ), ενώ για τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Φλόιντ (21π, 5 ασίστ) και Ουίλιαμς (17π.).

Τρομερό μπάσκετ από τους γηπεδούχους που μοίρασαν 30 τελικές πάσες, ενώ ήταν πολύ εύστοχοι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από την περιφέρεια (15/26-57% τρίποντα). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πήρε ανάσες για ένα ακόμα παιχνίδι και έπαιξαν τουλάχιστον από 10′ οι Έισι, Λούντζης, Ζαν-Σαρλ, Πρίντεζης και Λαρεντζάκης.

Από πλευράς Κολοσσού ο Φλόιντ πέτυχε 21 και 17 ο Γουίλιαμς, με τον Ηλία Καντζούρη να βλέπει ως ένα πολύ δυνατό τεστ τον συγκεκριμένο αγώνα.

Όσον αφορά το ματς, οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 10 ασίστ για ένα λάθος, με τους Γουόκαπ – Παπανικολάου – Φαλ να έχουν 21 από τους 26 πόντους της ομάδας τους και τους Ροδίτες να μετρούν 0/6 σουτ από την περιφέρεια.

Οι Ροδίτες με τους Τιλί και Φλόιντ βρήκαν ένα διάστημα κατά την διάρκεια του οποίου σκόραραν και έριξαν τη διαφορά στους 8 πόντους (29-21, 12’), όμως πολύ γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» με τον Σλούκα να εκτελεί μετέτρεψαν το σκορ σε 36-22 (15’) και 40-24 (17’).

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου είχε αρκετά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων και ιδιαίτερα από αυτούς του Γιώργου Μπαρτζώκα (48-35, 23’). Βεζένκοβ και Παπανικολάου ήταν αυτοί που έδωσαν ρυθμό στην επίθεση των γηπεδούχων κι η διαφορά ανέβηκε στο +17 (61-44, 27’).

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Μάρτιν να έχει 4 πόντους, ενώ ο Έισι με 6 και με δύο σερί τρίποντα, έκαναν το σκορ 77-60 για τον Ολυμπιακό.

Ο Λαρεντζάκης έβαλε κι εκείνος δύο τρίποντα για το 85-66 και ενδιάμεσα ο Λούντζης είχε ευστοχήσει από τα 4 μέτρα. Ο ίδιος με τρίποντο έκανε το 90-70 για τον Θρύλο και το παιχνίδι τελείωσε με το σκορ στο 93-74 από το τρίποντο του Έισι, ο οποίος κάθε φορά που σκόραρε αποθεωνόταν!

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 43-25, 67-51, 93-74

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ντόρσεϊ 3 (1/7 σουτ), Φαλ 9 (4/6 δίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 16 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 8 (1), Έισι 9 (3/3 τρίποντα), Λούντζης 9 (2), Λαρεντζάκης 8 (2), Σλούκας 11 (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 15 ασίστ), Μάρτιν 4, Πρίντεζης 3 (1), Ζαν-Σαρλ 5 (1)

Κολοσσός (Καντζούρης): Μομίροβ, Γουίλιαμς 17 (3/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 5/6 βολές), Μίλερ 11 (1), Τιλί 10 (1), Ποτ 2, Πράπας 4, Καμπούρης, Μαργαρίτης 4, Φλόιντ 21 (6/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Χατζηδάκης 5, Οικονομόπουλος, Σλαφτσάκης

https://www.in.gr/

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου