Banana Pudding: Το απολαυστικό επιδόρπιο που τονώνει τον εγκέφαλο

Η μπανάνα πρόκειται για ένα εξαιρετικά ωφέλιμο και ευέλικτο μαγειρικά φρούτο. Μπορείτε να την μεταμορφώσετε σε μπισκότα μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας, στο ξακουστό banana bread ή και στην νέα banana pudding, την υγιεινή πουτίγκα μπανάνας με φυστικοβούτυρο, που σύμφωνα με τους ειδικούς, ενισχύει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

Αν λοιπόν, ψάχνατε για ένα επιδόρπιο που να έχει νόστιμη γεύση και να προσφέρει ευεργετικές για τον εγκέφαλο βιταμίνες, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς.

Banana pudding για boost στον εγκέφαλο

Το μόνο που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε αυτό το απλό επιδόρπιο; Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας. Αυτά τα λίγα συστατικά όταν τα απολαμβάνετε μαζί, σας χαρίζουν πολύτιμες βιταμίνες που ενισχύουν σημαντική την εγκεφαλική λειτουργία, όπως ηλεκτρολύτες, βιταμίνες Β, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Τι μας χαρίζει η μπανάνα

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το κάλιο είναι ένας τύπος ηλεκτρολύτη που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των νευρώνων, ρυθμίζει τα επίπεδα νερού στο σώμα σας και αντισταθμίζει τις επιδράσεις του νατρίου. Μία μόνο μερίδα αυτής της πουτίγκας περιέχει περίπου 122 χιλιοστόγραμμα καλίου.

Οι μπανάνες είναι επίσης γεμάτες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. «Οι βιταμίνες Β είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου», μας λένε οι ειδικοί. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες περνούν γύρω από μόρια, τα οποία είναι σημαντικά σε πολλές κυτταρικές δραστηριότητες, ειδικά στον εγκέφαλο.

Τι μας χαρίζει το φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο έχει επίσης πολλά οφέλη για τον εγκέφαλο. Περιέχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Οι πρωτεΐνες εξυπηρετούν τα απαραίτητα αμινοξέα που βοηθούν τον εγκέφαλο να αποδίδει τα μέγιστα ενώ οι φυτικές ίνες ακολουθούν τις δικές τους… υποχρεώσεις.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν τις φυτικές ίνες, και γι’ αυτό, περνούν από το πεπτικό μας σύστημα ανέγγιχτες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν στο κατώτερο έντερο μας, περνούν από τα ευεργετικά μας βακτήρια και τα τροφοδοτούν με πολύτιμα συστατικά. Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών επισημαίνει ότι τροφοδοτώντας αυτά τα βακτήρια με θρεπτικές τροφές, όπως εκείνες που περιέχουν φυτικές ίνες, η γνωστική λειτουργία ενδυναμώνεται.

Πώς θα το φτιάξετε

Για το banana pudding θα χρειαστείτε:

2 ώριμες μπανάνες, πλήρως πολτοποιημένες
3/4 φλιτζανιού λείο φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Χτυπάμε τις πολτοποιημένες μπανάνες μαζί με το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε με ένα κουτάλι σε ατομικά πιάτα και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Όταν νιώσετε την κούραση να μειώνει την συγκέντρωσή σας απολαύστε το.