«Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει» – Πού οφείλονται οι αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών

14/05/2022 | 10:50

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των δύο παιδιών στην Θεσσαλονίκη, του 7χρονου αγοριού και του 3χρονου κοριτσιού

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και για την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά στη χώρα μας, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Αμερική

«Το ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί είναι πολύ ευχάριστο για τη χώρα μας και ελπίζω να διατηρηθεί. Σε διεθνές επίπεδο τα πράγματα δεν είναι παρόμοια, στην Αμερική έχει αρχίσει σημαντική αύξηση και δεν έχουν και τη δυνατότητα να καλύπτουν τα φάρμακα των ασθενών. Τα μονοκλωνικά δεν αποδίδουν, υπάρχουν καινούργιες υποπαραλλαγές, αυξάνονται τα κρούσματα και αυξάνεται και η συγκέντρωση του ιού στα λύματα. Το CDC έχει βγάλει οδηγία να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε όλα τα ΜΜΜ οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι δε χρειάζονται οι μάσκες» σημείωσε η κ. Λινού αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

«Υπάρχει μια ανησυχία και θα παρότρυνα τους ανθρώπους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις μάσκες, παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικές» τόνισε.

Ανησυχία για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών

Αναφερόμενη στους αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά στη χώρα μας, η κ. Λινού είπε ότι: «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο».

Όπως λέει «αιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος. Ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κοροναϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι».

πηγή

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!