Ουκρανία: Εκατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών φυλάσσονται σε τρένα-ψυγεία

 

Οι στρατιωτικές αρχές στην Ουκρανία φόρτωσαν χθες σε βαγόνια-ψυγεία τα πτώματα Ρώσων στρατιωτών που περισυνέλεξαν μετά τις μάχες στο Κίεβο και την περιοχή του Τσερνίχιφ.

Ο Βολοντίμιρ Λιαμζίν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας, είπε ότι η χώρα του ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο η Ουκρανία ακολουθεί πιστά, αφού τελειώσει η φάση της ενεργούς σύγκρουσης, οι πλευρές πρέπει να επιστρέψουν τα πτώματα των στρατιωτών της άλλης χώρας. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιστρέψει τις σορούς στον επιτιθέμενο», τόνισε.

Ο Λιαμζίν είπε ότι υπάρχουν πολλά τρένα-ψυγεία, σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπου φυλάσσονται πτώματα Ρώσων στρατιωτών. Πολλές εκατοντάδες βρίσκονται σε μια εγκατάσταση στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε το πρακτορείο Reuters.

«Σε αυτό το τρένο-ψυγείο φυλάσσονται πολλές εκατοντάδες πτώματα Ρώσων κατακτητών. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Κιέβου, κάποια από το Τσερνίχιφ και από κάποιες άλλες περιοχές επίσης», είπε ο Λιαμζίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης