Πάτρα: "Λερναία Ύδρα" οι απάτες - "Θα κόψουμε το πόδι της εγγονής σου" - Νέο περιστατικό με θύμα ηλικιωμένη

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Σε "Λερναία Ύδρα" έχουν μετατραπεί οι απάτες με θύματα ηλικιωμένους, τους οποίους βάζουν στο στόχαστρό τους επιτήδειοι με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Μπορεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να βρίσκεται πια στα χέρια της Αστυνομίας, ο 67χρονος που κατάφερε να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Πάτρα και να τους αποσπάσει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ, ωστόσο φαίνεται πως η δράση του βρήκε μιμητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το απόγευμα της Παρασκευής ένα νέο, πανομοιότυπο περιστατικό, σημειώθηκε στην Πάτρα και πάλι με θύμα μια ηλικιωμένη.

Η 75χρονη που μένει στην περιοχή της Έξω Αγυιάς δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος άνδρας την ενημέρωνε ότι πρέπει να δώσει χρήματα για την εγγονή της η οποία μπαίνει εσπευσμένα να χειρουργηθεί.

Μάλιστα, της είπε ότι αν δε δώσει άμεσα τα χρήματα, η εγγονή της κινδυνεύει να χάσει το πόδι της.

Δυστυχώς η γυναίκα δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι πρόκειται για απάτη.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι οι απατεώνες κατάφεραν να τις αποσπάσουν 3.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, τα οποία είχε μέσα στο σπίτι της και τους τα πέταξε από το μπαλκόνι, μέσα σε τσάντες.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών η οποία άμεσα ξεκίνησε έρευνα.

Για άλλη μια φορά συνιστάται η αναλυτική ενημέρωση ηλικιωμένων ατόμων για τη δράση των απατεώνων. Αντίστοιχα τηλεφωνήματα θα πρέπει να αναφέρονται ΑΜΕΣΑ στις Αρχές.