Η Σία Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή Μetropolis του IONIAN TV

Τι δήλωσε για τις εκλογές της 15ης Μαΐου

Καλεσμένη στην εκπομπή “Metropolis” του IONIAN TV βρέθηκε την Τετάρτη 11.5, η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου. 

Για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στα περιφερειακά κανάλια: 

-Νομίζω ότι τα περιφερειακά κανάλια απέδειξαν για μία ακόμη φορά τον τεράστιο ρόλο και τη σημασία που έχουν για τη δημοκρατία και τη δημοκρατική ενημέρωση στη χώρα. Παρακολούθησα όλη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μία συνέντευξη που οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και η συνολική τοποθέτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν πραγματικά παράδειγμα δημοκρατίας.  Αυτό σημαίνει δημοκρατία: σφαιρική ενημέρωση. Ήταν λοιπόν μία εξαιρετική συνέντευξη από όλες τις απόψεις. Και από αυτά που είπε επί της ουσίας ο πρόεδρος αλλά και από αυτό που έκαναν τα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα. 

 

 

Για την ακρίβεια και τη ρήτρα αναπροσαρμογής:

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα την τροπολογία για την ρήτρα αναπροσαρμογής,  για να μην πληρώνεται από τους πολίτες στους λογαριασμούς των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Βεβαίως καταψηφίστηκε, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Στη συνέντευξή του στα περιφερειακά κανάλια ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε όλο το μηχανισμό –γιατί δεν είναι τωρινό- αυτής της δεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, το πώς έφτιαξε μία μέγγενη στο λαιμό των πολιτών. Η ακρίβεια, οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι η μεγάλη απόδειξη. Πως δηλαδή μία κυβέρνηση, αδιαφορώντας πλήρως για το τι συμβαίνει στην κοινωνία, κλείνοντας το μάτι και στρώνοντας χαλί στην κερδοσκοπία και σε μερικούς μεγάλους σημαντικούς φίλους της, έχει αναβιώσει τη χειρότερη Δεξιά όλων των εποχών. Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ντροπιαστικό, προσβλητικό μέτρο. 

Πολλοί καταναλωτές έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και ευτυχώς ο νομικός κόσμος έχει ανταποκριθεί και βοηθάει τους πολίτες. Υπάρχουν και δικηγόροι από την πόλη μας, - και είμαι  περήφανη γι΄ αυτό- που έχουν σπεύσει να στηρίξουν τον κόσμο. Ο Τσίπρας, καταθέτοντας μαζί με όλους εμάς τους βουλευτές ου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την τροπολογία, κάλεσε επί της ουσίας την κυβέρνηση να δείξει την πολιτική βούληση και να στηρίξει τους καταναλωτές. Δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση να κάνει αυτό που έκαναν άλλες χώρες, να πει ότι δεν επιτρέπεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.  Και δεν επιτρέπεται σε αυτόν το βαθμό που κάνουν εδώ οι δικοί μας πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και η ΔΕΗ που υποτίθεται είναι δημόσια. Που δεν είναι πια βέβαια, χάρη στον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Μητσοτάκη. Βγήκαν διάφοροι πίνακες που έδειχναν ως προς την τιμή του ρεύματος, τι ποσοστό μπαίνει στο χρηματιστήριο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει ότι είμαστε η χειρότερη χώρα καθώς φαίνεται ότι το 90% μπαίνει σε ρήτρα αναπροσαρμογής.  Είναι δυνατόν; Είναι ντροπιαστικό. Αυτή την κυβέρνηση θα την ανεχτούμε για πολύ ακόμα; 

Για τις εκλογές της 15ης Μαΐου: 

Στις κάλπες την Κυριακή της 15ης Μαΐου αυτό το στοίχημα παίζεται. Να δει η κυβέρνηση ότι λαός αυτής της χώρας δεν αντέχει άλλο αυτό που έχει γίνει αυτά τα τελευταία τρία χρόνια. Να ευνοούνται δηλαδή κάποιοι λίγοι και να καταποντίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι ΄ αυτό πρέπει όλες και όλοι να προσέλθουμε στις κάλπες.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ