NBA: Θρίαμβος των Μπακς στη Βοστώνη, 110-107 τους Σέλτικς, με 40 πόντους του Γιάννη

 

 

O μυθικός Γιάννης με 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ οδήγησε τους ατσάλινους Μπακς στη νίκη κόντρα στους Σέλτικς με 110-107 και πλέον τα «ελάφια» με ακόμη μια νίκη θα πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Η αναμέτρηση στο TD Garden είχε από το ξεκίνημά της τον χαρακτήρα του ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, με τους Μπακς να κλείνουν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 28-26. Στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο οι «Κέλτες» πάτησαν γκάζι και με επί μέρους 28-19 πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 54-47.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τους Σέλτικς να κάνουν ένα... ξέσπασμα στην αρχή του τέταρτου δωδεκαλέπτου, φέρνοντας την διαφορά ακόμη και στο +17. Αυτό αφύπνισε τους Μπακς που «έσφιξαν» την άμυνά τους και άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά, για να φτάσουμε στα συγκλονιστικά τελευταία λεπτά.

Με το σκορ στο 105-99 υπέρ των Σέλτικς ανέλαβαν δράση ο Γιάννης και ο Χόλιντεϊ, που με δύο διαδοχικά τρίποντα ισοφάρισαν για τους Μπακς. Στα 43 δευτερόλεπτα για την λήξη ο Τέιτουμ με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το 107-105, με τον Γιάννη να πηγαίνει με την σειρά του στη γραμμή των βολών, με τον «Greek Freak», να ευστοχεί στην πρώτη και να χάνει τη δεύτερη για να πάρει το ριμπάουντ ο Πόρτις, βάζοντας μπροστά στο σκορ τα «Ελάφια» (108-107).

Στα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα, ο Χόλιντεϊ με δύο τρομερές άμυνες, που θύμισαν τους περσινούς τελικούς κόντρα στους Σανς, έπαιξε καταλυτικότατο ρόλο στη νίκη της ομάδας του, με τον Πατ Κόνατον να διαμορφώνει από την γραμμή των βολών το τελικό 110-107.

Πηγή: SDNA

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης