Ειδήσεις από την Δυτική Αχαΐα

Συνάντηση για την κατολίσθηση στην παραλία Καλαμακίου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, σήμερα Δευτέρα στο γραφείο του με τον Επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Δεπούντη, του Τμήματος Γεωλογίας -Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας, για την κατολίσθηση που έχει πραγματοποιηθεί στην παραλία Καλαμακίου.

Προηγήθηκε αυτοψία στο σημείο από τον κύριο Δεπούντη και την ομάδα του, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δύμης  κο. Σταυρογιαννόπουλο, ενώ από τις πρώτες ώρες είχε βρεθεί στο σημείο και ο δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Μαγκαφά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δεπούντης στο δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε από αυτόν και την ομάδα του, αποτύπωση της θραύσης του εδάφους, αποτύπωση της έκτασης της αστοχίας και ταυτόχρονα αναγνώριση του αιτίου της αστοχίας. 

Ο δήμαρχος αναμένει την αναλυτική έκθεση του κου.Δεπούντη με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει.

 

Καλωσόρισμα των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Traditional Crafts and Artisan

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κο. Ορλώφ και την Πρόεδρο της ΚΕΔΔΥ  κα. Καραμπελιά, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί του μαθητές από πέντε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Traditional Crafts and Artisans. 

Πρόκειται για μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο ,την Πορτογαλία, την Σουηδία και την Ιταλία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Επαγγελματικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας

eikona_viber_2022-05-09_14-48-22-480.jpg

Ο δήμαρχος δήλωσε στο καλωσόρισμα του ότι:

"Είναι τιμή για την πόλη μας να έχουμε ένα τέτοιο σχολείο που ανοίγει ορίζοντες στα παιδιά μας και τους δίνει τα καλύτερα εφόδια για μέλλον.

Βρισκόμαστε σε έναν Δήμο με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και με πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα με τα οποία διαβιούσαν οι συμπολίτες μας για εκατοντάδες χρόνια τις οικογένειες τους. "

Τέλος ο Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια του στον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

 

Διαβάστε επίσης