6η ΥΠΕ: Συνεχής η στήριξη στις ανάγκες των θαλασσαιμικών

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου

Σε ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ αναφέρονται τα εξής:

Πλησιάζει η συμπλήρωση ενός ολόκληρου χρόνου από την ημέρα που ξεκίνησε η δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο κτίριο του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, κατόπιν της πρωτοβουλίας της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία που είχε ως ερέθισμα το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (παράρτημα Πάτρας) για την συγκέντρωση περισσότερων μονάδων αίματος, κατά την περίοδο του τρίτου κύματος της πανδημίας. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν στις νοσοκομειακές μονάδες απέτρεψαν πολλούς από τους εθελοντές αιμοδότες να προσεγγίσουν το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια», με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη έλλειψη αίματος για τους μεταγγιζόμενους συμπολίτες μας.

Η λειτουργία της αίθουσας αιμοδοσιών στο ιστορικό κτίριο του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων «Συμμαχία για την Υγεία», ήταν μια σημαντική ανακούφιση για τους πάσχοντες συμπολίτες μας, καθώς εξυπηρέτησε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τόσο στην προσέγγιση των παλαιών εθελοντών αιμοδοτών, όσο και την προσέλκυση νέων μελών. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν να προσέλθουν περισσότεροι από 400 συμπολίτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 και να αιμοδοτήσουν σχεδόν όλοι.

Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία της αίθουσας αιμοδοσίας ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Σημαντικό ρόλο στη διενέργεια των εθελοντικών αιμοδοσιών έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του  Τμήματος Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, λαμβάνοντας ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, που τιμάται ετησίως στις 8 Μαΐου, θα  συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή της στους θαλασσαιμικούς συμπολίτες μας όπως και σε κάθε ασθενή που βρίσκεται στις νοσηλευτικές μας μονάδες και δοκιμάζεται, έχοντας ως γνώμονα ότι «ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ».