Πάτρα: Τιτάνια μάχη των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τη 12χρονη - Μιάμιση ώρα η ανάνηψη - Το χρονικό της τραγωδίας

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Επί περίπου 1,5 ώρα οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου έδιναν τεράστια μάχη για να επαναφέρουν στη ζωή την 12χρονη από την Αγυιά.

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα ο θάνατος της 12χρονης, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πρόκειται για το μοναχοπαίδι της οικογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε φαίνεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του, η οποία λίγο πριν τις 05.00 τα ξημερώματα την άκουσε να ανασαίνει βαριά.

Άμεσα κάλεσε στο ΕΚΑΒ το οποίο βρέθηκε πολύ γρήγορα στο σημείο με κινητή μονάδα, μαζί με γιατρό.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠε Γιάννη Καρβέλη, ο γιατρός ξεκίνησε κατευθείαν, μέσα στο σπίτι, τις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, κάνοντας ΚΑΡΠΑ.

Στη συνέχεια η 12χρονη διασωληνώθηκε στην κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Επί μιάμιση ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί

Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν από την πρώτη στιγμή που έφτασε το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν τιτάνια μάχη για να την επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάνηψη διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την 12χρονη να καταλήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Απαντήσεις από τη νεκροτομή

Καθώς η 12χρονη δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας, ακόμη η αιτία θανάτου της είναι άγνωστη.

Άμεσα δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής ενώ στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η Ασφάλεια για αυτοψία στον χώρο.

Παράλληλα ελήφθησαν καταθέσεις από τους γονείς, με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται μέχρι ώρας ως αιφνίδιος θάνατος, χωρίς να αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Ακούστε όσα είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης: