ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η σπιτονοικοκυρά «μίλησε» – Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο δίνει απαντήσεις στο tempo24 σε σκοτεινά σημεία

 

Του Απόστολου Βουλδή

Τι έγινε τελικά με την Ευγενία Κούτρα; Πότε παραχώρησε το πληρεξούσιο η σπιτονοικοκυρά και γιατί; Εμπιστευόταν τον Μάνο Δασκαλάκη; Σε ποιον σκόπευε να αφήσει το σπίτι;

Το tempo24 προχωρά σήμερα σε μια αποκάλυψη , καθώς κατάφερε να εντοπίσει την συμβολαιογράφο που συνέταξε το πληρεξούσιο και να συνομιλήσει μαζί της, ζητώντας απαντήσεις για πολλά που έχουν ειπωθεί.

Η νοσηλεία

Ηταν το 2017 όταν η Ευγενία Κούτρα, η σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Τα προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας , από την οποία έπασχε, είχαν αρχίσει να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε αποκαλύψει το tempo24 σε παλιότερο αποκλειστικό ρεπορτάζ, στις 8 Μαρτίου 2017 στην 66χρονη, τότε, γυναίκα είχαν γίνει δύο αξονικές και μια μαγνητική τομογραφία και είχαν «δείξει» πολλαπλές βλάβες στον εγκέφαλο, που θεωρήθηκε πως προέρχονταν από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Η Ευγενία Κούτρα είχε χάσει ήδη τον άνδρα της από ανακοπή καρδιάς και διέμενε μόνη στον δεύτερο όροφο του οικήματος της οδού Μπιζανίου 27. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, στο ισόγειο της διόροφης κατοικίας διέμενε πλέον η οικογένεια Δασκαλάκη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η σπιτονοικοκυρά «μίλησε» - Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο δίνει απαντήσεις στο tempo24 σε σκοτεινά σημεία

«Θέλω συμβολαιογράφο»

Ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Ευγενία Κούτρα ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρουν έναν συμβολαιογράφο. Πράγματι βρήκαν μια συμβολαιογράφο που μετέβη στο νοσηλευτήριο και συναντήθηκε με την σπιτονοικοκυρά.

Όπως ανέφερε στο tempo24 η συμβολαιογράφος, η 66χρονη γυναίκα της ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο, καθώς όπως της αποκάλυψε λόγο της κατάστασής της δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε καν για να μπορέσει να εισπράξει την συνταξή της και χρειαζόταν χρήματα.

Αμέσως η συμβολαιογράφος ρώτησε γιατί ήθελε να έχει ως πληρεξούσιο της τον Μάνο Δασκαλάκη και δεν αναλάμβανε κάποιος από τους συγγενείς της τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Όπως υποστήριξε η Ευγενία Κούτρα δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι υπήρχαν δεν διατηρούσε καμιά σχέση μαζί τους. Επομένως δεν θα μπορούσε να τους αναθέσει το οτιδήποτε.

«Δεν τον εμπιστεύομαι»

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ήταν η αυθόρμητη ερώτηση της συμβολαιογράφου. Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε καμιά επιλογή και το να τον ορίσει πληρεξούσιο ήταν γι αυτήν μονόδρομος. Χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γιατί τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη!

Θυμίζουμε πάντως πως πριν από τον Μάνο Δασκαλάκη η σπιτονοικοκυρά, όπως είχε αποκαλύψει το tempo24, είχε ορίσει παιδικό της φίλο, αλλά άγνωστο για ποιους λόγους, όταν εμφανίστηκε η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου αποχώρησε.

Το πληρεξούσιο

Όπως είπε στο tempo24 η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει την σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινοφελών οργανισμών, χωρίς να έχει άλλη δυνατότητα, αγοροπωλησιών κλπ.

Η αδυναμία στην Τζωρτζίνα

Μάλιστα η Ευγενία Κούτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με την συμβουλαιογράφο, που σήμερα έχει φύγει από την Πάτρα και διαμένει σε άλλη πόλη, είχε αποκαλύψει την μεγάλη αδυναμία που έτρεφε για την μικρή Τζωρτζίνα.

«Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια», ανέφερε στην συμβολαιογράφο! 

Η Ευγενία Κούτρα κατέληξε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε άλλη συμβολαιογραφική πράξη…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η σπιτονοικοκυρά «μίλησε» - Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο δίνει απαντήσεις στο tempo24 σε σκοτεινά σημεία

Η Ευγενία Κούτρα έχει ταφεί στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας