Οι άλλοι πρωτοπόροι, η Πάτρα ουραγός

του Κωνσταντίνου Σβόλη, Δημοτικού Συμβούλου

 

Τον Ιανουάριο του 2022 είχα  την ευθύνη, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», της διοργάνωσης μιας  διαδικτυακής  συζήτησης  (webinar) με θέμα την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Αναφέρθηκα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Europe 2020-2027 και συγκεκριμένα στη δράση   «100 κλιματικά ουδέτερες  και έξυπνες πόλεις έως το 2030» και στην αναγκαιότητα συνεργασίας του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου μας. Εξέφρασα την  επιθυμία και το πόσο σημαντικό θα ήταν για την πόλη των Πατρών, το να είμαστε ανάμεσα στις 100 πόλεις που θα χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε το 2030 να είμαστε μία έξυπνη και πράσινη πόλη με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.  Πρόσφατα, στις 28.4.2022 ανακοινώθηκαν οι 100 πόλεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Από τη χώρα μας θα συμμετάσχουν η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, τα Τρίκαλα, η Κοζάνη και η Θεσσαλονίκη. Για μία ακόμη φορά η πόλη μας μένει ουραγός και  στέκεται  μακριά από αναπτυξιακά πρωτοπόρα  προγράμματα που θα άλλαζαν άρδην κάποιες παραμέτρους που αφορούν το βιοτικό  επίπεδο των πατρινών πολιτών.

Δεν θα ασκήσω κριτική στον Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων. Είναι γνωστό το τι πρεσβεύουν και ότι πορεύονται σύμφωνα με την αντιευρωπαϊκή μαρξιστική τους ιδεολογία. Πιστοί στην κομματική και ιδεολογική τους γραμμή, αντιμάχονται κάθε αναπτυξιακή δράση, πιστεύουν στον κρατισμό, εγκλωβίζουν την πόλη μας  και αποδεικνύουν έλλειψη σχεδιασμού και οράματος.    

Ευθυνόμαστε όλοι οι υπόλοιποι και όσοι έχουν δημόσιο λόγο για το ότι δεν πείσαμε τον πατρινό πολίτη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και φέρουν πολιτικές ευθύνες  όσοι φανερά ή κρυφά αποδεικνύονται το δεκανίκι της σημερινής δημοτικής αρχής.

Στις επόμενες εκλογές  θα  προσπαθήσουμε  να πείσουμε  τον πατρινό πολίτη  ότι με ήθος, με διάθεση προσφοράς, με ενασχόληση ικανών πολιτών, με σύνεση και σύνθεση, μπορεί να αλλάξει η  εικόνα της Πάτρας. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς ξύλινη γλώσσα αλλά με ανοικτούς ορίζοντες.

 

Διαβάστε επίσης