Για πρωινό: Pancakes με μέλι ή μπανάνα

01/05/2022 | 11:47

 

 

Υλικά για 6 μερίδες

½ φλιτζάνι βρώμη

½ κουταλιά του γλυκού baking powder

½ κουταλιά του γλυκού κανέλα

¼ της κουταλιάς του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού (ή δύο ασπράδια αυγών)

½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά

1 μπανάνα

2 κουταλιές της σούπας μέλι ή λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μια κουταλιά φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάτε για να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα. Μετά προσθέτετε την αλεσμένη βρόμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο επιπλέον γάλα.

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει πολύ καλά, ρίχνετε το μείγμα και φτιάχνετε μικρά pancakes. Τα γυρίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας ή άλλα φρούτα. Μπορελιτε επίσης να ρίξετε από πάνω ξηρούς καρπούς και λιναρόσπορο.

https://www.vita.gr/

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη