Η Ώρα Πατρών για την Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για αξιοπρεπή ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη, Ειρήνη και Δημοκρατία.
Η ηρωική εξέγερση στο Σικάγο 136 χρόνια μετά δείχνει το μοναδικό δρόμο για τους εργαζόμενους.
Ο δρόμος της αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανέχεια και την απόγνωση για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μία ελάχιστη μειοψηφία.
Είμαστε απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, τον πόλεμο, την οικολογική καταστροφή.
Η κυβέρνηση καταστρατηγεί θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα. Η ακρίβεια σε ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης γιγαντώνεται και απέναντι σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη έρμαιο της αισχροκέρδειας.
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η θεσμοθέτηση 10ώρης εργασίας χωρίς υπερωριακή αμοιβή, η πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας, η διάλυση του ΣΕΠΕ, η μη ύπαρξη προστασίας στην υγεία και την ασφάλεια, η επίθεση σε κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα είναι κάποια από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, δώρα για τους χορηγούς της.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχει χρέος και οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να δώσει λύση στην ομηρία των συμβασιούχων της κοινωφελούς, των εργαζομένων στα νεκροταφεία, των εργαζομένων στη μπάντα, όπως έχουν κάνει πολλοί Δήμοι και όχι να νίπτει τας χείρας της ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
Η Ώρα Πατρών  καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μάη 10:00 στο Εργατικό Κέντρο.
Αγωνιζόμαστε για τοπική αυτοδιοίκηση αυτόνομη με πόρους, που θα είναι δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη.
Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για τη στήριξη των ανέργων, την προστασία των ευάλωτων ομάδων, για ισχυρό δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας και κοινωνικό κράτος. Αγωνιζόμαστε για Ειρήνη, Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.
Αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή για όλες και όλους.
 

Διαβάστε επίσης