Το φυσικό καλλυντικό που θα λατρέψετε

και τα 5 καλύτερα tips χρήσης του

Οι πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες και τα άμεσα αποτελέσματα που έχει αυτό το φυσικό καλλυντικό θα μας παρακινήσουν να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει. Ο λόγος για το ροδόνερο, ένα προϊόν που προκύπτει από την έγχυση των πέταλων του τριαντάφυλλου.

 Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αλλά και βιταμίνες Α, C, D, Ε και Β3, το ροδόνερο αποτελεί ένα απλό προϊόν, το οποίο μπορεί να είναι και βιολογικό (αρκεί τα τριαντάφυλλα να είναι βιολογικής καλλιέργειας) και άκρως αποτελεσματικό τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά. Παρακάτω ακολουθούν 5 εύκολα και γρήγορα tips ομορφιάς για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του.

#Για όλες τις ώρες

Εχουμε στην τσάντα μας ένα σπρέι mist με ροδόνερο.  Ετσι φρεσκάρουμε το πρόσωπο και το μακιγιάζ μας όσο συχνά θέλουμε. Παράλληλα, ενυδατώνουμε την επιδερμίδα και ενισχύουμε τη λάμψη της.

#Μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση του προσώπου

Ρίχνουμε στις παλάμες λίγες σταγόνες και ταμπονάρουμε πρόσωπο και λαιμό μέχρι να απορροφηθεί. Ετσι προετοιμάζουμε το δέρμα για τα επόμενα βήματα της περιποίησης, τον ορό και την κρέμα.

#Μετά το ξύρισμα

Καταπραϋνει τυχόν ερεθισμούς, χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα και ταυτόχρονα την αρωματίζει απαλά.

#Για το πρήξιμο στα μάτια

Βρέχουμε με ροδόνερο δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’. Στη συνέχεια τους χρησιμοποιούμε ως κομπρέσα στα πρησμένα και κουρασμένα μάτια. Σε λίγα λεπτά το βλέμμα μας θα έχει αναζωογονηθεί.

#Μετά το μπάνιο

Ρίχνουμε στις παλάμες μας αρκετό ροδόνερο και το απλώνουμε στο σώμα. Στη συνέχεια, πριν στεγνώσει, απλώνουμε μία ενυδατική κρέμα σώματος. Η υγρασία από το ροδόνερο θα παρασύρει τα ευεργετικά συστατικά της σύνθεσης στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

#Ως συστατικό σε diy συνταγές ομορφιάς

Για παράδειγμα, για να φτιάξουμε μία εξαιρετική λοσιόν σώματος, ιδανική για μετά την ηλιοθεραπεία, συνδυάζουμε 4 κουταλιές σούπας έλαιο αβοκάντο και 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά μας και τα εφαρμόζουμε με κινήσεις μασάζ στο σώμα.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης