Πάσχα στο χωριό με το μωρό – Όλα όσα θα χρειαστείτε

 

 

Το Πάσχα και οι ομορφιές της άνοιξης μας καλούν να αποδράσουμε από το μεγάλο αστικό κέντρο και δεν υπάρχει πιο ιδανικός προορισμός από το χωριό. Φέτος, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τα παιδιά και να ξεφύγουμε για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να την απολαύσουμε. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα από το University of British Columbia, η υψηλή έκθεση σε χώρους πρασίνου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να πετύχουν κάθε αναπτυξιακό ορόσημο.

Ξένοιαστες μετακινήσεις με ασφάλεια

Πριν από το ταξίδι σας ελέγξτε το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο για να αποκλείσετε τυχόν απρόοπτα και αποφύγετε να ξεκινήσετε σε ώρα αιχμής για να μην έχει πολλή κίνηση στους δρόμους.

Δείτε επίσης: 6 ανοιξιάτικοι τρόποι για να ανανεωθούμε

Για να γίνει το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για εσάς, επιλέξτε ένα κατάλληλο καθισματάκι για να είναι απολύτως ασφαλές και άνετο. Ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού μπορείτε να βρείτε διαθέσιμους στην αγορά διαφορετικούς τύπους παιδικών καθισμάτων.

Το καθισματάκι θα πρέπει να είναι στραμμένο προς την πίσω πλευρά του αυτοκινήτου για τα μωρά έως 2 ετών, ενώ τα νήπια άνω των 4 ετών και μέχρι να φτάσουν σε ύψος τα 1,40 μ. θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, που θα τα ανασηκώνει, ώστε να μπορεί να περάσει η ζώνη ασφαλείας από το ύψος του ώμου.

Οσο ταξιδεύετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να καθίσει ο ένας γονιός στο πίσω κάθισμα αντί για τη θέση του συνοδηγού για να είστε πιο κοντά στα παιδιά. Προγραμματίστε από πριν τις στάσεις σας και έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, όπως κομμένα φρούτα, τοστ και βραστά αβγά, καθώς τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικοι μπορεί να γίνουν ευερέθιστοι όταν πεινάσουν.

Παιδικό κάθισμα για άνεση και ασφάλεια

Επιλέξτε ένα παιδικό κάθισμα εγκεκριμένο και ελεγμένο για χρήση στο αυτοκίνητο και τοποθετήστε το αφού διαβάσετε τις απαραίτητες οδηγίες. Ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του παιδιού, τα παιδικά καθίσματα διακρίνονται σε τρεις τύπους:

Ο τύπος 0+ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 15 μηνών και βάρους έως 13 κιλών.

Ο τύπος 1 απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 μηνών έως 4 ετών και βάρους 9-18 κιλών.

Ο τύπος 2/3 απευθύνεται σε παιδιά 3½ έως 12 ετών και βάρους 15-36 κιλών.

Απαντήστε στην κλασική επίμονη ερώτηση «Φτάσαμε;» δίνοντας έναν χάρτη στο παιδί και ρωτώντας το αν μπορεί περίπου να υπολογίσει σε πόση ώρα θα φτάσετε στον προορισμό σας ή εάν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να δείτε στον δρόμο σας.

Ετσι θα παραμείνει απασχολημένο, ενώ ταυτόχρονα θα μάθει μια νέα δεξιότητα που θα μπορεί να αξιοποιεί σε κάθε σας ταξίδι. Φροντίστε να φοράτε πάντα ζώνη. Στην περίπτωση που το παιδί τη βγάλει, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και κάντε στην άκρη. Εξηγήστε του ποια είναι η χρησιμότητά της για την ασφάλειά μας και ότι πρέπει να τη βάλει και πάλι για να συνεχίσετε.

Για βόλτες στο χωριό

Προτού ξεκινήσετε για την εξόρμησή σας στη φύση, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει στην τσάντα σας όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε, όπως πάνες, καθαρά ρούχα, πιπίλα, μωρομάντιλα, αντισηπτικά μαντιλάκια και το αγαπημένο τους παιχνίδι. Μην ξεχάσετε μερικά υγιεινά σνακ, νερό αλλά και την αντηλιακή σας για να απολαύσετε τη βόλτα σας ανενόχλητοι. «Σύμμαχός» σας εκτός από τον καλό καιρό είναι και ένα ανθεκτικό καρότσι, κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού.

Το καρότσι που θα προμηθευτείτε πρέπει να είναι εκτός από ασφαλές και εύχρηστο ώστε να διευκολύνει τις βόλτες σας και να προσφέρει άνεση στο παιδί.

Ο εξοπλισμός της εξοχής όμως δεν σταματά εκεί. Η ώρα για… μαμ θα έρθει σύντομα και τότε θα χρειαστείτε ένα άνετο και λειτουργικό καρεκλάκι για να απολαύσετε το γεύμα σας μαζί με το παιδί.

Για άνεση και λειτουργικότητα

Μια τσάντα, από την άλλη, που θα χωράει τα απαραίτητα και παράλληλα θα μπορούμε να μετακινούμαστε άνετα κρατώντας την είναι οπωσδήποτε μέσα στη λίστα.

https://www.imommy.gr/