Ουκρανία αντιστέκεται στον Πούτιν

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

 

Οι δημοσκοπήσεις ως φαίνεται φέρουν το 83% των Ρώσων να συναινούν στην πολιτική του Βλαντιμίρ Πούτιν, για την Ουκρανία. Είναι οι χριστιανοορθόδοξοι, που είναι επηρεασμένοι και από τον Πατριάρχη Kirill, ο οποίος καλεί τον λαό της Ρωσίας σε «Ενότητα εναντίον των εχθρών της Ρωσίας».

Υπέρ της Ρωσίας του Πούτιν είναι η Κίνα, η Ινδία και σχεδόν το ¼ του κόσμου της υφηλίου.

Εισέβαλε επιτιθέμενος με άρματα μάχης και εκτοξεύοντας πυραύλους για να προετοιμάσει τα πεδία των μαχών, ισοπεδώνοντας τα πάντα, ιδιαίτερα υποδομές, διοικητικά κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, εκτός βέβαια του σιδηροδρομικού δικτύου, για την απομάκρυνση των τεσσάρων εκατομμυρίων περίπου του πληθυσμού της Ουκρανίας, μετατρέποντάς τον σε πρόσφυγες στην Ευρώπη της Δύσης.

Ο στρατός του Κιέβου της Ουκρανίας του Zelenschi, αντιστέκεται με νύχια και με δόντια, παρόλες τις προσκλήσεις του Πούτιν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να παραδοθούν.

Αυτοί που απέμειναν στην Ουκρανία, είναι μάχιμος πληθυσμός, δηλαδή άνδρες και γυναίκες μάχιμες και αυτές, πολεμούν περιμένοντας επιπλέον οπλισμούς από τη Δύση για αντίσταση.

Ευρώπη και ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν σε αμυντικούς εξοπλισμούς και άρματα μάχης, από αυτά που είχαν προσαρτηστεί από τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ΗΠΑ, εξ’ αρχής προέτρεψαν τον Zelenschi να εγκαταλείψει την χώρα του, κάνοντας Κυβέρνηση στο εξωτερικό της Ουκρανίας. Αυτός αρνούμενος να εισακούσει τις οδηγίες, ανταπάντησε πως το μόνο που θέλει είναι πολεμοφόδια, για να αποτρέψει από το κράτος του, τον εισβολέα.

ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ    

Τελικά ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν της Ρωσίας, τον οποίο ονόμασε από πόλεμο σε εισβολή κάθαρσης και αποναζιστικοποίησης, υπονοώντας τα εθνικιστικά τάγματα Αζόφ που δρουν τρόπον τινα ανεξάρτητα, για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους ανατολικά και παραλιακά της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές στο Ντονέτσκ, στο Λουχάνσκ, στη Μαριούπολη και τα παράλια μέχρι το ύψος της Μολδαβίας περιλαμβανομένης και της Οδησσού, που επιδιώκει να προσαρτήσει στην αυτοκρατία του ο Πούτιν, για να αποκλείσει τελείως την Ουκρανία από θάλασσα.

Τα μέλη των στρατιωτών των ταγμάτων, που αναφέρονται κάθε τόσο από τους Ρώσους του Πούτιν, ως δικαιολογία της εισβολής, έχουν ενταχθεί στον κανονικό στρατό και δρουν υπό των διαταγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, όπως έχει δηλώσει ο Zelenschi.  

Ωστόσο οι κυριότεροι λόγοι του Πούτιν της εισβολής στην Ουκρανία εκτός του ότι θέλει να εκφοβίσει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαλλαγμένος από την αποτυχία της Σοβιετικής Ένωσης, θέλει πρώτον να δημιουργήσει την Αυτοκρατορική Ρωσία, με ασφαλή σύνορα, δημιουργώντας περιμετρικά της ζώνες κρατών ουδέτερες, μη εξαρτώμενες από ΝΑΤΟ και επομένως και από ΗΠΑ. 

Αν είναι δυνατόν να προσαρτήσει και την Ουκρανία στην Αυτοκρατορία της Ρωσίας, που ο λαός της είναι αδελφός της, όπως ισχυρίζεται, της οποίας η ουδετερότητα, αντικαθίσταται με την Αυστρία και Ουγγαρία, που ναι μεν είναι στην Ευρώπη αλλά δεν είναι στο ΝΑΤΟ.      

Και εδώ είναι το πολιτικό σφάλμα του Zelenschi, ζήτησε πρόωρα να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 

Δεύτερον, η Ουκρανία διαθέτει τεράστιους πόρους που όλοι τούς γλυκοκοιτάζουν, όλοι, προπαντός ο Πούτιν της Ρωσίας. Αυτή η χώρα αυτοτελώς ως να είναι η γη της επαγγελίας, διαθέτει φυσικά ορυκτά αποθέματα, παράγει βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα, τόσα, όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες 600 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τρίτον, είναι ο ανταγωνισμός, όχι τόσο σε εξοπλιστικά προγράμματα όσον στο ευ ζην, μεταξύ Λαών της Δυτικής Ευρώπης και Ανατολικής. Έτσι μπορούν όλα να εξηγηθούν, γιατί εκείνοι που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι λαοί της φτώχιας. Οι Λαοί της φτώχιας στερούνται τα του ευ ζην. Η συμπεριφορά του Πούτιν δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα στον Λαό της Ρωσίας, παρά μόνο απελπισία για το μέλλον. Γι’ αυτό υψώνει ένα δεύτερο τοίχο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, εκτός από αυτό της ντροπής, που είχε υψώσει η Σοβιετική Ένωση, και ιδού τα αποτελέσματα.

Η δόξα του Αυτοκρατορικού πολιτισμού κατά Πούτιν περιορίζεται στο να φοράει ζιβάγκο και μπουφάν Ιταλικής μόδας και ο λαός του, να τον μιμηθεί, όπως έκανε κι αυτός όταν μιλούσε από εξέδρας για την επέτειο της Κριμαίας, με φόντο φωτομοντάζ ανθρώπων από εκδήλωση του 2021 στο στάδιο της Μόσχας.

Γι’ αυτό, η δόξα του Αυτοκρατορικού πολιτισμού του Πούτιν, θα φέρει και καταναλωτικά αγαθά ή την πλήρη απομόνωση του Λαού της Ρωσίας. Αυτή η πολιτική του Πούτιν δημιούργησε ανταγωνιστικά και Ολιγαρχική τάξη στη Δύση, για να τον προστατεύσει. 

Τώρα όμως, είναι επί ξύλου κρεμάμενοι οι ολιγάρχες, με τις κατασχέσεις των περιουσιών τους, από τα αντίστοιχα κράτη όπου έχουν αυτές, εξ’ αιτίας του Πούτιν που κατέφυγε με την εισβολή του Στρατού του στην Ουκρανία, σε γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου, βιασμούς γυναικών και παιδιών, αυτά πρόσφατα ανακοίνωσε ο Μπάιντεν, Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ 

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα της Δύσης, όπως και οι ΗΠΑ κατέφυγαν σε σοβαρές κυρώσεις προς την Ρωσία του Πούτιν, που της στοιχίζουν μεν, αλλά ταυτόχρονα τις ενώνει σε μια κοινή πολιτική στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα. Κάτι που θα έπρεπε προληπτικά να είχαν επιληφθεί του θέματος αυτού, εν όψει τέτοιων κινδύνων.

Ο στόχος του Πούτιν, όταν λέει στον κ. Draghi Πρωθυπουργό της Ιταλίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους πως «δεν υπάρχουν ακόμα συνθήκες για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία» εννοεί ότι, αν δεν εξασφαλίσει την προσάρτηση της περιοχής Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και πέραν αυτών το λιμάνι της Μαριούπολης και επέκταση των συνόρων της, επί της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τη Μολδαβία συμπεριλαμβανομένης και της Οδησσού, ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει.         

 

Διαβάστε επίσης