Ημερίδα για την πανδημία από το ΓΕΛ Ρίου

και τις υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας

Το ΓΕΛ Ρίου και οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, με την υποστήριξη του ΠΕ. ΚΕ. Σ. Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία, το Σάββατο 09/04/2022 στο χώρο του ΓΕΛ Ρίου (Ζωγράφου και Αντωνοπούλου, 26504 Ρίο) επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ»

Στην ημερίδα συμμετείχαν 4 διακεκριμένοι ομιλητές, 38 εκπαιδευτικοί και 149 μαθητές από 14 σχολεία της Πάτρας που παρουσίασαν τη δική τους οπτική για την πανδημία, μέσω των μαθητικών δημιουργιών τους (33 αφίσες) και ενός δρώμενου.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κος Ανδρέα Ζέρβας. Η ημερίδα στόχευε στην ανάδυση της οπτικής των μαθητών αναφορικά με το θέμα του Covid 19. Οι σχετικές θεματικές ενότητες ήταν η ιστορική αποτύπωση των πανδημιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η  στατιστική Αποτύπωση της Πανδημίας COVID 19 σε μικρή ή μεγαλύτερη κλίμακα, τα Μέτρα Πρόληψης και αντιμετώπισης της Πανδημίας COVID 19, η αποτύπωση των οικολογικών επιπτώσεων των πανδημιών και η εξέταση των συνεπειών της πανδημίας στην καθημερινότητα και την ψυχολογία των Εφήβων.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα: 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ (Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.) Εξέλιξη Παθογόνων Οργανισμών Και Τι Περιμένουμε Για Το Μέλλον

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΑΡΙΟΥ (Συντονίστρια Εκπ. Έργου Φ. Επ. (ΠΕ04) ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας) «Ιστορίες» Εμβολίων

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ (Υπεύθυνη Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης στη Δ. Δ. Ε. Αχαΐας) Το Οικολογικό Αποτύπωμα Της Πανδημίας

 ΙΩΑΝΝΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ (Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δ. Δ. Ε. Αχαΐας) Πανδημία COVID 19: Επιπτώσεις Στην Ψυχολογία Των Εφήβων

Η προσέλευση έγινε σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την προστασία από την Πανδημία Covid 19. Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε θεατρικό δρώμενο, περιήγηση των παρευρισκομένων στις αίθουσες του σχολείου στις οποίες εκτίθεντο οι μαθητικές δημιουργίες και πλούσιος μπουφές, που καλύφθηκε από χορηγούς τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζέρβα Ανδρέα, Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας για την εναρκτήρια ομιλία, τους συμμετέχοντες εισηγητές που με τις καταρτισμένες και ενδιαφέρουσες ομιλίες τους προσέγγισαν διαθεματικά το κοινό βίωμα της Πανδημίας COVID 19, τους καθηγητές και τις μαθητικές ομάδες τους που με τις εμπεριστατωμένες και πρωτότυπες εργασίες τους έδωσαν χρώμα και ταυτότητα στην εκδήλωση, καθώς και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους “αφανείς ήρωες”, εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας που βοήθησαν αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στη διοργάνωση και υλοποίηση της δράσης αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες, το υλικό της ημερίδας (παρουσιάσεις και video, κλπ) μπορείτε να  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας:

http://mathitiki-hmerida-pandimia.weebly.com/

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ