Κώστας Σβόλης: Οι προτάσεις της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης στο Συνέδριο για το "Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό"

«Ο αθλητισμός ενώνει ο αθλητισμός εξυψώνει»

Ο αντιπρόεδρος της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ενωσης Κώστας Σβόλης σε ανάρτησή του αναφέρει:

Στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό-Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού» ανταποκριθήκαμε, ως Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση, στην ευγενική πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και συμμετείχαμε καταθέτοντας σκέψεις και προτάσεις.

  •  Προτείναμε την ενδυνάμωση της σχέσης αθλητικού σωματείου και τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφερόμενοι ταυτόχρονα στη σημαντική βοήθεια που έχει παράσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτική Ελλάδας. Τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης Farmakis Nektarios όσο και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος μας στηρίζουν έμπρακτα και τους ευχαριστούμε.
  • Προτείναμε το κοινωνικό κράτος να συμπεριλάβει όλα τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν στα αθλητικά σωματεία. Λάβαμε τα εύσημα για την απόφαση του Προέδρου της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης Παναγιώτη Σεμιτέκολου να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για τα παιδιά της Ουκρανίας.
  • Προτείναμε να αξιολογείται, πέραν των αθλητικών επιδόσεων, το κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο κάθε σωματείου. Να αξιολογούνται επίσης όσοι συμμετέχουν στα διοικητικά δρώμενα των σωματείων, με στόχο την ολοκληρωμένη εξυγίανση του αθλητισμού.
  •  Προτείναμε την ενίσχυση των οικονομικών κινήτρων για τις χορηγίες των αθλητικών σωματείων στοχεύοντας ταυτόχρονα σε πλήρη διαύγεια των οικονομικών τού κάθε συλλόγου. Τουλάχιστον οι χορηγίες σε είδος θα πρέπει να επιφέρουν μεγαλύτερη φορολογική έκπτωση.
  •  Προτείναμε την ενίσχυση των αθλητικών χώρων με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, όπως επίσης και την εκπαίδευση και πιστοποίηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) όλων όσων παρίστανται σε αθλητικά γεγονότα.
  • Αναφερθήκαμε στο διαδραστικό πρόγραμμα «Πυθαγόρας», μέσω του οποίου γαλουχούμε τους νέους αθλητές των ακαδημιών μας με τις αξίες του Ολυμπισμού, με ήθος, με σωματικές και ψυχικές αρετές, αναδεικνύοντας την παιδευτική αξία του αθλητισμού.
  • Με σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει ο αθλητισμός εξυψώνει», επιζητούμε την εξυγίανση και ενίσχυση του Ελληνικού αθλητισμού.
     

Διαβάστε επίσης