Κ. Τασούλας: Αποφασιστική αντίδρασή στη βάρβαρη επίθεση Πούτιν

Στο πλαίσιο της Εαρινής Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής της Κ.Σ του ΝΑΤΟ

  "Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι αυτό που συνέβη το 1974 στην Κύπρο, όπου καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας μέλους του ΟΗΕ. Και νομίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει πια να επιτρέπεται" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Gerald Connolly, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής της Κ.Σ του ΝΑΤΟ, που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο κ. Τασούλας, "καλείται να παίξει έναν εξίσου ιστορικό ρόλο αποτροπής όπως έπαιξε τα πρώτα χρόνια του ψυχρού πολέμου και είμαι βέβαιος ότι είναι κάτι που μπορεί να το επιτύχει".

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, "η αντίδρασή μας στη βάρβαρη επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις στις κοινωνίες μας πρέπει να είναι αποφασιστική [..] Πρέπει να οδηγηθούμε σε παρόμοια αφύπνιση και στο αμυντικό και στο πολιτικό σκέλος, ώστε να εξελιχθεί η εισβολή στην Ουκρανία σε τεράστιο σφάλμα του Πούτιν, που θα αφυπνίσει, με τεράστιο κόστος βέβαια, τη Δύση και έτσι θα την καταστήσει άτρωτη σε παρόμοιες εχθρικές ενέργειες. Αν δεν αντιμετωπιστούν και οι επιπτώσεις στις δυτικές κοινωνίες της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως η ακρίβεια και οι ελλείψεις, ο λαϊκισμός στις κοινωνίες της Δύσης θα εξελιχθεί σε πέμπτη φάλαγγα του Πούτιν".

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ από την πλευρά του ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στην Ρωσική εισβολή στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας: "οι ΄Έλληνες εξέφρασαν άμεσα τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και αυτή ακριβώς η στάση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τα άλλα κράτη, για να εκφράσουν την ανταπόκρισή τους".

"Θεωρώ", συμπλήρωσε ο κ. Connolly, "ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να είμαστε σίγουροι στην Ευρώπη λόγω της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, ότι θα ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την κρίση και ο Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα για αυτές τις ωμότητες. Νομίζω ότι η Ευρώπη θα καταφέρει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους να επιτύχει σ΄αυτόν τον αγώνα".

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας δώρισε στον κ. Connolly, ένα αντίγραφο του «αγγείου των θεριστών», από το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, που αναπαριστά μια ομάδα θεριστών που μετά την κοπιαστική δουλειά γυρνούν σπίτι τραγουδώντας.

"Στην Ουκρανία, κύριε πρόεδρε, ο θερισμός στους απέραντους σιτοβολώνες είναι μία από τις πιο πολύτιμες δουλειές που γίνονται όχι μόνο για την οικονομία της Ουκρανίας, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Όλος ο κόσμος τρέφεται από το σιτάρι της Ουκρανίας. Σας χαρίζω λοιπόν αυτό "το αγγείο των θεριστών", με την πεποίθηση ότι η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ και της Δύσης θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ξαναθερίσει το σιτάρι της και στους θεριστές της Ουκρανίας να ξαναζήσουν την ειρηνική τους ζωή και εμείς να ξαναγυρίσουμε στις ειρηνικές μας ασχολίες, έχοντας διδαχθεί πάρα πολλά από αυτό τον βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας έναντι όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά έναντι της δημοκρατίας".

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης