Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: "Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών"

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την πολύκροτη υπόθεση με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Στο θρίλερ που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες με την οικογένεια από την αχαϊκή πρωτεύουσα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, μιλώντας το Σάββατο στην ΕΡΤ. 

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική. 

Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη: «Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών

Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται μια πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία».

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή «Επτά» όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο

Διαβάστε επίσης