Πόλος έλξης του περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων στην Έκθεση Αθλητισμού στο Κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος»

Σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Έκθεσης Αθλητισμού «#Sport _hub Expo» που φιλοξενείται στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα, αναδεικνύεται το περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων. 

Η Έκθεση Αθλητισμού, όπως είναι γνωστό, οργανώνεται στο περιθώριο του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμού, του πρώτου από τα 13 Συνέδρια που θα διεξαχθούν στις Περιφέρειες όλης της χώρας. Στην Έκθεση μετέχουν συνολικά 60 εκθέτες, στην πλειονότητα τους αθλητικές ομοσπονδίες, φορείς Αυτοδιοίκησης, Επιμελητήρια, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, Ενώσεις Αθλητών κ.α. 

Στο περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται όλο το χρόνο στην περιοχή, μ’ έμφαση στα χειμερινά σπορ, εξαιτίας του Χιονοδρομικού Καλάβρυτων, αλλά και άλλα σπορ όπως, για παράδειγμα, η ορειβασία, το κανό -καγιάκ (στον ποταμό Λάδωνα), το ποδήλατο βουνού, η ποδηλασία («Δρόμος Θυσίας»), το πάρα πέντε, το μότο κρός και ασφαλώς η πεζοπορία, με πιο σπουδαία διοργάνωση -κάθε χρόνο- το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραικού που προσελκύει πεζοπόρους απ’ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο επισκέπτης του περιπτέρου έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και των λοιπών υποδομών (Τουρισμού, φιλοξενίας κ.λπ.) του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και για τα μνημεία, τ’ αξιοθέατα της περιοχής κ.α.  

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής πολλοί επισκέπτες της έκθεσης περιηγήθηκαν στο περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων. Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος ο οποίος, σε δήλωση του, κάλεσε «όλους τους φίλους του Αθλητισμού από τη Δυτική Ελλάδα και την υπόλοιπη χώρα που επισκέπτονται την Έκθεση να βρεθούν στο περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων και να ενημερωθούν για τις πολλές επιλογές και δυνατότητες που έχει η περιοχή μας σε αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν είτε σε δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα αθλήματα, είτε σε σπορ που έχουν ως κύρια αναφορά τους την επαφή με το περιβάλλον». 

Η Έκθεση Αθλητισμού θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή 10 Απριλίου.         

 

Διαβάστε επίσης