ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου-"Ψάχνουμε τα πάντα, ακόμη και νοσηλείες σε άλλα Νοσοκομεία"-Πότε και πώς θα γίνει η εκταφή

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Ξεκίνησαν σήμερα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου

Η  έρευνα έχει ήδη ανατεθεί από την Εισαγγελία στην Ασφάλεια Πατρών και από το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση. 

Αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας η οποία απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου οτι μετά το θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο, δεν διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση.

Και αυτό διότι η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί "είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου"

Κατά συνέπεια, οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον στον ιατρικό της φάκελο και κυρίως "στο εάν και τι προηγήθηκε της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο" αναφέρουν στο tempo24.news γνώστες της υπόθεσης.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση η Εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν τις νοσηλείες της 69χρονης όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου εξέπνευσε αλλά και από οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν.

Άρα, θα συγκεντρωθούν στοιχεία, εφόσον υπάρξουν και από άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, με τις έρευνες να στρέφονται και σε εκείνα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως ήδη έχουν δοθεί δια της υπηρεσιακής οδού εντολές να συλλεχθούν όλα τα ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν το όνομα της Ευγενίας Κούτρα, "ακόμη και αν επισκέφθηκε για λίγες ώρες ένα Κέντρο Υγείας νιώθοντας κάποια αδιαθεσία" αναφέρει γνώστης των ερευνών.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από την Εισαγγελική παραγγελία και για την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείτο στην 69χρονη σε όλη τη διάρκεια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και προγενέστερα.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία της εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς "είναι στο τρεπάζι των ερευνών". Θα γίνει όμως σε χρόνο που θα επιλεγεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Έγκυρη "πηγή" ανέφερε στο tempo24.news πως ο χρόνος της εκταφής δεν έχει ακόμη επιλεγεί και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες πράξεις και πρωτίστως συλλογή στοιχείων που θα δίνουν μία πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης. Μία ακόμη παράμετρο που καλούνται να διαχειριστούν οι Αρχές είναι πως η εκταφή της, εφόσον προκριθεί, θα πρέπει να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Απαραίτητη δε προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι η ενημέρωση της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και η παρουσία ιατροδικαστή.

ΝΙΚΟΣ ΑΝ. ΣΥΦΑΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ