Τένις: Επίσημα στην κορυφή η Σβιόντεκ - Έπεσε μια θέση η Σάκκαρη

 

 

Η Ίγκα Σβιόντεκ είναι από σήμερα η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, παίρνοντας τη θέση της Άσλεϊ Μπάρτι.

Το όνομα της 25χρονης Αυστραλής βγήκε σήμερα από το ranking της WTA, ωστόσο η 20χρονη Πολωνή έτσι κι αλλιώς θα ανέβαινε στο Νο.1 μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μαϊάμι. Η νεαρή τενίστρια μετράει πλέον 17 διαδοχικές νίκες, έχοντας κερδίσει τα τρία πρώτα τουρνουά WTA 1000 της σεζόν!

Έγραψε ιστορία, όμως, και για την πατρίδα της, αφού έγινε πρώτη τενίστρια από την Πολωνία που φτάνει στην κορυφή του κόσμου!

Κατά τα άλλα, η Πάουλα Μπαντόσα σημείωσε career high με την άνοδό της στο Νο.3, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα επέστρεψε στο Νο.2, ενώ η Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση και έπεσε στο Νο.4. Ρεκόρ καριέρας πέτυχε και η Ντανιέλ Κόλινς, που από σήμερα είναι στο Νο.8. Η φιναλίστ του Μαϊάμι, τέλος, η Ναόμι Οσάκα, έκανε άλμα 41 θέσεων και είναι πλέον στο Νο.36 του κόσμου.

Στους άνδρες, ο φοβερός και τρομερός Κάρλος Αλκαράθ «πέταξε» στο Νο.11 και είναι μια ανάσα μακριά από το Top 10. Για την ακρίβεια, απέχει μόνο 29 πόντους από τον Καμ Νόρι, που έκανε αυτή την εβδομάδα την πρώτη του είσοδο στην τοπ δεκάδα.

Career high σημείωσε και ο Κάσπερ Ρουντ, φιναλίστ του Μαϊάμι, με την άνοδό του στο Νο.7 (+1), ενώ ο Σάσα Ζβέρεφ επέστρεψε στο Νο.3, εκτοπίζοντας τον Ράφα Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, παραμένει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Νο.1 συνεχίζει να βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Μαϊάμι και να γκρεμίσει ξανά τον Σέρβο από την κορυφή. Παρότι ο 26χρονος Ρώσος ενδέχεται να χάσει ακόμα και όλη τη χωμάτινη σεζόν λόγω επέμβασης κήλης, πάντως, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην κορυφή. Και αυτό διότι ο Νόλε καλείται να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς στο χώμα, μεταξύ των οποίων και τους 2.000 από την κατάκτηση του Roland Garros.

Πηγή: SDNA

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης