Θαμπή όψη: Το ολιστικό πλάνο για τη μέγιστη λάμψη

 

 

Ακμή, δυσχρωμίες, λεπτές γραμμές. Σε αντίθεση με αυτές τις ατέλειες που γνωρίζουμε τα αίτιά τους, η θαμπάδα μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες όπως η περιβαλλοντική ρύπανση, τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, η έντονη αφυδάτωση, το άγχος, η κούραση και φυσικά την πάροδο των χρόνων. Αντί λοιπόν να εστιάσουμε σε έναν μόνο πιθανό «ένοχο», ακολουθούμε ένα ολιστικό πλάνο που έχει εγγυημένα αποτελέσματα για λαμπερή όψη. Ξεκινάμε;

#Προστατεύουμε την επιδερμίδα από τον ήλιο

Ο βασικός στόχος κάθε φροντίδας είναι η πρόληψη και εν συνεχεία η επιδιόρθωση των βλαβών. Σύμφωνα με την ομόφωνη άποψη των δερματολόγων, το αντηλιακό αποτελεί το Νο1 καλλυντικό που προλαμβάνει τη φωτογήρανση, την εμφάνιση πανάδων, την αφυδάτωση και τη δημιουργία ρυτίδων.

Τι προτείνουμε: Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε μία σύνθεση με SPF3O ενώ αν επιδιδόμαστε σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως κολύμπι, τρέξιμο, ή πεζοπορία, προτιμάμε έναν πιο υψηλό δείκτη.

#Απολεπίζουμε συστηματικά

Όταν η επιδερμίδα μας αντανακλά καλύτερα το φως, τότε αναδεικνύεται η λάμψη της. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να έχει λεία και απαλή υφή. Ο πιο απλός τρόπος για να την αποκτήσουμε είναι η απολέπιση με διάφορους τρόπους, όπως με το ήπιο τρίψιμο με ένα μαλακό πετσετάκι προσώπου, με ένα σκραμπ ή με ένα βουρτσάκι.

Τι να προσέξουμε: Αποφεύγουμε την απολέπιση σε καθημερινή βάση. Για τον λιπαρό ή μεικτό τύπο επιδερμίδας, η συχνότητα κυμαίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα ενώ για τον ξηρό, το πολύ μία φορά την εβδομάδα ή δυο φορές τον μήνα. Αν έχουμε ευαίσθητο τύπο, προτιμάμε μια μάσκα με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ που έχει παρόμοια αποτελέσματα, χωρίς τρίψιμο.

#Εισάγουμε στην πρωϊνή μας περιποίηση τη βιταμίνη C

Ενας χυμός από πορτοκάλι ενισχύει την υγεία του οργανισμού μας. Αντίστοιχα, ένας αντιοξειδωτικός ορός πλούσιος σε βιταμίνη C φροντίζει την υγεία του δέρματος, προλαμβάνοντας και επιδιορθώνοντας τα σημάδια γήρανσης. Ταυτόχρονα χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Μάλιστα αποτελεί ένα στοιχείο στρατηγικής σημασίας για τη φροντίδα μας, ιδίως αν ζούμε σε ένα αστικό περιβάλλον.

#Χρησιμοποιούμε μία ενυδατική με υαλουρονικό οξύ

Δεν υπάρχει κανένα άλλο το οποίο να χαρίζει την ενυδάτωση που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον τονώνει την ελαστικότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης και τις ρυτίδες ενώ η αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά το οξειδωτικό στρες. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τις μοναδικές επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες που διαθέτει, τότε αντιλαμβανόμαστε την πολύτιμη αξία του και την απαραίτητη παρουσία του στη φροντίδα μας.

#Δεν παραλείπουμε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου

Η διαδικασία αποτελεί ίσως το πιο βασικό βήμα για τη λάμψη της επιδερμίδας. Επιπλέον οι εξελιγμένες φόρμουλες των καθαριστικών βοηθούν τα υπόλοιπα καλλυντικά να απορροφηθούν καλύτερα και ταυτόχρονα την αναζωογονούν, κάνοντάς την πιο λεία, απαλή και φωτεινή. Σε περίπτωση που κάνουμε καθημερινά μακιγιάζ, τότε ενδείκνυται ο διπλός καθαρισμός.

Τι να προσέξουμε: Την υπερβολική συχνότητα, πάνω από δύο φορές την ημέρα. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να  διαταράξουμε το μικροβίωμα της επιδερμίδας.

#Εχουμε ένα σταθερό ωράριο ύπνου

Η έλλειψη του ύπνου γίνεται αισθητή στην όψη μας άμεσα, από το επόμενο κιόλας πρωϊ:  Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι πιο έντονοι, το βλέμμα φαίνεται κουρασμένο και ο τόνος θαμπός. Μακροπρόθεσμα, τα σημάδια αυτά εγκαθίστανται μόνιμα και αποτελούν συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης. Τι να προσέξουμε: Το αντίθετο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πολύς ύπνος κάνει καλό στο δέρμα μας.

#Μειώνουμε την κατανάλωση αλκοόλ

Σύμφωνα με μελέτες, δύο ποτά την ημέρα, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο δέρμα, αφού όχι μόνο το αφυδατώνουν, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονές, πρόωρη γήρανση και αποχρωματισμό. Παράλληλα τόσο το αλκοόλ όσο και η ζάχαρη που περιέχει αποδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό. Ετσι το δέρμα γίνεται επιρρεπές σε ερεθισμούς όπως κνησμό, τσούξιμο ή ακόμα και ξηροδερμία. Κάτι ακόμα σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το αλκοόλ επιβαρύνει το ήπαρ με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απομάκρυνση των τοξινών που κάνουν θαμπό τον τόνο του δέρματος.

Τι προσέχουμε: Αν επιθυμούμε να πιούμε ένα ποτό, φροντίζουμε να πίνουμε παράλληλα και νερό.

#Υιοθετούμε μία ισορροπημένη διατροφή

Οι κατάλληλες τροφές καταπολεμούν την οξείδωση των κυττάρων κι ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό. Γι’ αυτό προσλαμβάνουμε καθημερινά πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και αμινοξέα, από πηγές όπως όσπρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σπόρους κολοκύθας και ξηρούς καρπούς, καθώς και προβιοτικά. Επιπλέον αν δεν είμαστε vegans, δεν παραλείπουμε τα πουλερικά, γαλακτοκομικά και ψάρια, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υποστήριξη της νεανικής και λαμπερής επιδερμίδας. Τέλος, προσπαθούμε να αποφεύγουμε την υπερβολική ζάχαρη, τους πολλούς καφέδες και το junk food, καθώς αφυδατώνουν τους ιστούς και επιταχύνουν τη γήρανσή τους.

Τι προσέχουμε: Η καλή υγεία του εντέρου σχετίζεται άμεσα με την υγεία του δέρματος.

https://www.vita.gr/