Πάτρα: Πώς θα περάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου τη νύχτα στη ΓΑΔΑ – Στην ανακρίτρια την Πέμπτη

Καταιγιστές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (30.03.2022) συνελήφθη η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της Τζωρτζίνας. 

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη, με τους γιατρούς να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν την χορήγησαν ποτέ στο κοριτσάκι. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Τζωρτζίνα ήταν το παιδί που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά -μετά τη Μαλένα και την Ίριδα- τον Ιανουάριο του 2022, σε ηλικία 9 ετών, στο Νοσοκομείο “Παίδων”. 

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν βασανιστικός»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει τη νύχτα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, με τους αστυνομικούς να έχουν στήσει ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για να τηρηθούν τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, προσπαθώντας να αποτρέψουν ακόμη και το πιο δυσάρεστο σενάριο που θα ήταν να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα μείνει καθόλου μόνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Το πρωί της Πέμπτης (31.03.2022) θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η υπερασπιστική της γραμμή. 

Είναι εξαιρετικά πιθανό το επόμενο διάστημα στην δικογραφία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα συνενωθούν και οι δύο άλλες δικογραφίες που αφορούν τους θανάτους των αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Αν σκοτώσεις το παιδί σου…»

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια θα είναι δρακόντεια, υπό τον φόβο αποδοκιμασιών και λιντσαρίσματος από άτομα που πιθανώς συγκεντρωθούν στην Ευελπίδων, ειδικά ύστερα από όσα εκτυλίχθηκαν με το οργισμένο πλήθος έξω από το σπίτι της στην Πάτρα. 

Στο “κάδρο” των ερευνών άλλα δύο πρόσωπα

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική και ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Επιπλέον, καθοριστικές ήταν οι καταθέσεις τόσο των γιατρών, όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού που παρακολουθούσαν το κοριτσάκι, για τη συμπεριφορά της μητέρας.  

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας. Στο “κάδρο” των ερευνών φαίνεται πως μπαίνουν, ακόμα δύο άτομα. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η Αστυνομία θεωρεί πρόσωπα “κλειδιά” στην υπόθεση τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρήκε νεκρή την -6 μηνών- Ίριδα στην κούνια της, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.  

Το χρονικό του θανάτου της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της.

Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων χωρίς οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών που διήρκεσαν 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

πηγή