4 φυσικοί και οικονομικοί τρόποι αντιγήρανσης

 

Μπορεί η γήρανση της επιδερμίδας μας να είναι αναπόφευκτη, αλλά υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα φυσικοί, να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να απαλύνουμε τα σημάδια.

Η γήρανση είναι η φυσική διαδικασία που συμβαίνει στο δέρμα και την όψη μας και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οξειδωτικό στρες, γλυκοζυλίωση (κατά την οποία η υπερβάλλουσα γλυκόζη στο αίμα προσκολλάται στην αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τον σχηματισμό νέων επιβλαβών ενώσεων που επηρεάζουν από τα αγγεία μέχρι το δέρμα), μεταλλάξεις κ.ο.κ. Ως φυσική διαδικασία είναι κάτι που δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε, ωστόσο μπορούμε να την επιβραδύνουμε με διάφορους τρόπους. Κι αν θέλετε μέσα σε όλα να αξιοποιήσετε και τη Φύση, ιδού οι τρόποι να το κάνετε.

Αξιοποιήστε το μέλι
Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό προϊόν, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση της ζημιάς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η επαρκής ενυδάτωση στο δέρμα μπορεί να επιβραδύνει τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές της σούπας και λίγο νερό αν θέλετε να το αραιώσετε. Εφαρμόστε το μέλι (αραιωμένο με νερό αν επιθυμείτε για μεγαλύτερη ευκολία) στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και κάντε μασάζ για 1-2 λεπτά. Αφήστε το για 15-20 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να το δοκιμάζετε κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ