Αιγιάλεια: Πως οι "κυνηγοί χαλκού" ...κόβουν το νερό στους κατοίκους

 

Συνεχίζεται το μπαράζ διαρρήξεων με εκτεταμένες φθορές στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ερινεού, με αποτέλεσμα μεγάλου κόστους φθορά και απώλεια της δημοτικής περιουσίας αλλά και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Προ ημερών υπέστη δολιοφθορά η μία εκ των τριών γεωτρήσεων ύδρευσης στην Τ.Κ.Ροδοδάφνης ενώ τη νύχτα της 25ης Μαρτίου είχαμε νέο περιστατικό σε μία ακόμα γεώτρηση. Ως εκ τούτου η υδροδότηση σε Ροδοδάφνη, Άβυθο και μέρος του Πανοράματος που τροφοδοτούνται από τις παραπάνω γεωτρήσεις θα γίνεται αναγκαστικά από την «εφεδρική» γεώτρηση, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση ή και διακοπή νερού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεδομένου ότι οι ζημιές στις γεωτρήσεις είναι αρκετά σοβαρές.

Επίσης τις προηγούμενες μέρες είχαμε νέα δολιοφθορά στην γεώτρηση της Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου. Σημειωτέον η γεώτρηση πρόσφατα είχε αποκατασταθεί με κόστος περί τις 15.000€, πριν δύο εβδομάδες σε «επιδρομή» προφανώς από «κυνηγούς χαλκού» υπέστη σοβαρότατες ζημιές, άμεσα αποκαταστάθηκε και προχθές εκ νέου είχαμε νέα δολιοφθορά και κλοπή.

Με αφορμή την όξυνση του προβλήματος στην περιοχή συγκαλείται ευρεία ανοιχτή σύσκεψη το βράδυ τις Κυριακής 27 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο δημοτικό κατάστημα της Συμπολιτείας με προσκεκλημένους προέδρους και φορείς της ευρύτερης περιοχής Συμπολιτείας –Ερινεού και εκπρόσωπο του Α.Τ. Αιγίου προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης.

Με αφορμή τα νέα περιστατικά ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα της Συμπολιτείας και πρόεδρος τους ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζει:  «Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στην υδροδότηση της περιοχής. Από την ΔΕΥΑ και τις υπηρεσίες του δήμου γίνονται προσπάθειες για την επίλυση των ζημιών το συντομότερο δυνατό με παράλληλη τροφοδοσία νερού από γεώτρηση που δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και χρησιμοποιείται ως `εφεδρεία`». 

Παράλληλα ο κ΄. Ανδριόπουλος τονίζει: «Εκτός από τις δολιοφθορές στη δημοτική περιουσία, το διήμερο υπήρξαν εκτεταμένες διαρρήξεις και κλοπές σε αγροικίες οικισμών της Συμπολιτείας. Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΛΑΣ μας ενημέρωσαν ότι οι συμπολίτες δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά με αποτέλεσμα να μην φτάνει αρμοδίως το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή μας».

 

Διαβάστε επίσης