Πώς θα πετύχετε την τέλεια βάση στο μακιγιάζ

Τα tips & tricks που πρέπει να γνωρίζετε

Τι ωραίο που δείχνει το φον ντε τεν στην επιδερμίδα σου!» είναι μια φράση που ποτέ κανείς δεν θα ήθελε να ακούσει. Ο λόγος είναι απλός: όταν το χρησιμοποιούμε, θέλουμε να κάνουμε το πρόσωπό μας να δείχνει πιο λαμπερό, υγιές και χωρίς ψεγάδια όπως σπυράκια ή διχρωμίες.

Θέλουμε όμως να μοιάζει φυσικό και να μη φαίνεται ότι έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά προϊόντα για να το καταφέρουμε. Το «second skin» στη βάση δεν είναι εύκολο, αλλά αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να τελειοποιήσετε την τεχνική και το αποτέλεσμα θα μοιάζει επαγγελματικό και αόρατο.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ SKINCARE

Όσο θαυματουργά κι αν είναι τα προϊόντα του μακιγιάζ στο νεσεσέρ σας, δεν θα αναδειχθούν στο έπακρο αν δεν έχετε φροντίσει το δέρμα σας. Μην παραλείπετε την καθημερινή ρουτίνα της περιποίησής σας και φροντίστε να έχετε ενυδατώσει πολύ καλά την επιδερμίδα σας προτού ξεκινήσετε την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ

Έχετε λιπαρό δέρμα ή ξηρό; Θέλετε ελαφριά ή μεγάλη κάλυψη; Φοράτε μακιγιάζ για λίγες ή πολλές ώρες τη μέρα; Όλες αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αγοράσετε ένα φον ντε τεν, αφού η σωστή επιλογή του είναι καίριας σημασίας για το αποτέλεσμα.

ΤΟ PRIMER ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ

Πολλοί το θεωρούν περιττό, αλλά δεν είναι. Το primer είναι αυτό που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σας να δεχτεί το φον ντε τεν βοηθώντας το να απλωθεί καλύτερα και να μείνει σταθερό για ώρες. Επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε και εφαρμόστε το μετά την ενυδατική σας κρέμα και πριν από το φον ντε τεν.

GLOW, BABY, GLOW!

Το highlighter είναι το προϊόν που θα κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο φυσική, δίνοντας λάμψη υγείας στο πρόσωπο. Αποφύγετε τις υπερβολές και τοποθετήστε το στρατηγικά στα ζυγωματικά, κάτω από τα κόκαλα των φρυδιών, στην άκρη της μύτης και στο μέσο της γραμμής του άνω χείλους. Αυτά που έχουν υγρή μορφή γίνονται ένα με το δέρμα και τείνουν να δείχνουν πιο φυσικά, ενώ εκείνα σε μορφή πούδρας έχουν πιο έντονο αποτέλεσμα και είναι καλύτερα για όποιον έχει λιπαρό δέρμα.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Το κονσίλερ είναι ίσως το πιο βοηθητικό προϊόν μακιγιάζ που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Επιλέξτε το για να καλύψετε τοπικά τις ατέλειες με ένα μικρό πινέλο, μια κίνηση που θα κάνει το αποτέλεσμα πιο ελαφρύ, αφού δεν θα βαρύνει την επιδερμίδα σε όλο σας το πρόσωπο. Βρείτε το σωστό για εσάς ανάλογα με το βαθμό κάλυψης που θέλετε και σιγουρευτείτε πως η απόχρωσή του είναι ίδια με αυτή του δέρματός σας, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό.

ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ

Η πούδρα είναι εκείνη που θα κρατήσει σταθερό το αποτέλεσμα για ώρες. Η σωστή τοποθέτηση είναι σημαντική και εδώ, αφού οι υπερβολές θα κάνουν το αποτέλεσμα υπερβολικά ματ και εμφανές. Απλώστε την πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο μόνο στα σημεία όπου εμφανίζετε λιπαρότητα και όπου έχετε εφαρμόσει κονσίλερ, για να μείνει σταθερό.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης