Κατερίνα Γερονικολού: «Είναι λάθος να ξεχνάμε τον θάνατο όταν ζούμε»

 

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό περιοδικό «MYtv» παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία με αφορμή την καινούργια σειρά της Ερτ που πρωταγωνιστεί, μίλησε για τον ρομαντισμό που λείπει από τη σημερινή εποχή αλλά και την τηλεόραση καθώς δύο χρόνια απείχε.

Η επαφή με την τηλεόραση, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία δουλειά, σου έλειψε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβε να μου λείψει η τηλεόραση, ούτε θεωρώ ότι ήταν κανένα τεράστιο κενό. Ωστόσο, την αγαπάω και τη θεωρώ ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου. Από εκεί και πέρα, πέρυσι, είχα κάποιες προτάσεις που ούτε με ενδιέφεραν ούτε ήταν κάτι που το ζήλεψα. Δεν αναρωτιόμουν αν έκανα καλά ή όχι. Ήμουν σίγουρη για αυτά που είχα απορρίψει και πολύ συνειδητά επέλεξα να κάνω μόνο θέατρο, το οποίο, όμως, δεν λειτούργησε λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Η τηλεοπτική επιστροφή σου, λοιπόν, έγινε μέσα από την ΕΡΤ 1, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια επενδύει στη μυθοπλασία. Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέρος αυτής της προσπάθειας;

Η δική μας σειρά, αν το σκεφτεί κάποιος λογικά, έχει ένα ανατρεπτικό αλλά και εναλλακτικό θέμα. Μία κοπέλα περιμένει να... πεθάνει. Η ΕΡΤ 1 λοιπόν, δεν το φοβήθηκε. Ίσα-ίσα που το αγκάλιασε. Και απ' ό,τι φαίνεται, έχει αγαπηθεί από το κοινό. Από εκεί και πέρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στο δυναμικό της κρατικής τηλεόραση ς και που, ενώ παλαιότερα έκανα ζάπινγκ και προσπερνούσα το κανάλι, τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Στέκομαι στο κανάλι, γιατί γίνονται πολλά και ωραία πράγματα. θεωρώ ότι είναι μία πολύ ωραία στιγμή της κρατικής τηλεόρασης, που εμπιστεύεται Ελληνες δημιουργούς, και οφείλει να είναι πρωτοπόρος. Επιπλέον, επειδή στην ΕΡΤ 1 τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι ο άρχοντας όλων, υπάρχει μια ελευθερία και καλλιτεχνική απελευθέρωση. Δεν φοβάσαι.

Μέσα από τη σειρά, ανάμεσα σε αλλά, θίγεται το θέμα του θανάτου...

Είναι λάθος να ξεχνάμε τον θάνατο όταν ζούμε, γιατί είναι μέρος της ζωής. Δεν μπορείς να τον ξεχάσεις, θέλεις δεν θέλεις. Είναι καλύτερο να τον «ξορκίζεις», να μιλάς για αυτόν αλλά καινά τον περιμένεις, παρά να κάνεις ότι δεν υπάρχει. Είναι μάταιο αυτό.

Λείπει ο ρομαντισμός από τη σημερινή εποχή;

Επειδή οι ρυθμοί είναι αλλιώς, τα πράγματα δεν τα φτιάχνουμε τόσο ρομαντικά όπως τους αρμόζει. Εγώ είμαι ρομαντική. Μου αρέσει να προσφέρει ο ένας στον άλλον όμορφα αισθήματα, εμπειρίες, εκπλήξεις και όλα αυτά που κάνουν δύο ερωτευμένοι. Για εμένα είναι σημαντικά, αλλά δεν βλέπω να γίνονται συχνά. Επίσης, είμαι από τα κορίτσια που θέλουν και το παραμύθι και τα πάντα όλα.

Τι να περιμένουμε να δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς;

Θα δούμε πολλά σβησίματα από τη λίστα της Κατερίνας, διάφορες τρέλες, και θα παρατηρήσουμε πώς αλλάζουν οι σχέσεις των ηρώων. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις στο πώς μπερδεύονται τα πράγματα. Προκύπτουν μη αναμενόμενες εξελίξεις αλλά και ένας γάμος.

https://www.govastileto.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ