Πάτρα: Ουκρανοί πρόσφυγες θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου

 

Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πάτρα, κρατώντας σημαίες  με μηνύματα για την ειρήνη, για τις χαμένες πατρίδες και το δράμα που ζει ο Ουκρανικός λαός μετά την εισβολή της Ρωσίας, θα συμμετέχουν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»  Μιχάλης Ροδόπουλος, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου δέκα ενήλικες από την Ουκρανία, που ήρθαν ως πρόσφυγες στην πόλη μας καθώς και συμπολίτες μας με Ουκρανική καταγωγή. Σημαιοφόρος της ομάδας που θα παρελάσει,  θα είναι μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, ενώ άλλη μια θα κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Επίσης, με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της θα αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», θα παρελάσει η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821.

Την ελληνική σημαία, επίσης διαστάσεων 4Χ4 θα κρατούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά  ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

Τα δέκα άτομα από την Ουκρανία, σύμφωνα με τον κ. Ροδόπουλο, θα παρελάσουν με φορεσιές από την Ήπειρο.

Διαβάστε επίσης