Πάτρα: Μας πήρε και μας ...σήκωσε - Θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή και παγωνιά!

 

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν για δεύτερη ημέρα στην Πάτρα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό, δημιουργώντας σκηνικό Χειμώνα...

Σύμφωνα με την πρόβλεψη άνεμοι 6 μποφόρ θα "μαστιγώνουν" την περιοχή μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότες αναμένεται να περιοριστούν στα 3-4 μποφόρ.

Το κρύο , ωστόσο, θα είναι έντονο τόσο το πρωϊ όπου η αίσθησή του (λόγω και των παγωμένων ανέμων) θα είναι για -3 βαθμούς, όσο το βράδυ με μόλις 3 βαθμούς.

Η θερμοκρασία τις μεσξημβρινές ώρες θα φθάσει μέχρι 8-9 βαθμούς, ενώ λιακάδα θα επικρατήσει καθλόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα Καλάβρυτα , όπου η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και στους -6 βαθμούς ( με αίσθηση του κρύου μέχρι -14) , θα χιονίζει μέχρις τις βραδινές ώρες.

 Αναλυτικά:

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε επίσης