Πάτρα: Αποκάλυψη για τη Τζωρτζίνα – Τι συνέβη με τους σφυγμούς της

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών, έστειλε στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο. Στην εν λόγω φωτογραφία, φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61, πράγμα που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία.

Ωστόσο, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας, δεν εστιάζουν εκεί, αλλά στο λεγόμενο «τρεντ», στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της Τζωρτζίνας.

Διαπιστώνεται πως περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν τραβηχτεί η φωτογραφία με τη βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Πάτρα: Οργισμένοι οι γονείς των τριών παιδιών - Η νέα ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος δέκα λεπτά αργότερα οι παλμοί του παιδιού επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού.

Ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επισήμανε με τη σειρά του πως οι γιατροί έβλεπαν πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα, και σημείωσε πως έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.

Η ηπατική ανεπάρκεια

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας, Νίκος Καρακούκης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση στην εκπομπή «Live News» αναφορικά με ένα δημοσίευμα περιφερειακής εφημερίδας που ήταν ψευδές, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο συντάκτης του.

Ο κ. Καρακούκης δήλωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως ο ίδιος δεν γνωρίζει την εν λόγω εφημερίδα και ουδέποτε προέβη στη δήλωση που έλεγε πως «κατά 95% το πρώτο παιδί της οικογένειας δεν έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια».

«Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά» τόνισε ο ίδιος και επισήμανε πως όταν βρεθεί κάτι θα ενημερωθεί πρώτα η Αστυνομία, και ύστερα τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποια «ζημιά».

«Θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών παιδιών» ανέφερε ολοκληρώνοντας ο κ. Καρακούσης.

 

 

πηγή