Απόστολος Κατσιφάρας: "Η κατάσταση στον τομέα των καυσίμων στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο"

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ξύπνησε, επιτέλους, από τον λήθαργο του παρατηρητή η Περιφερειακή Αρχή και φιλοτιμήθηκε να καλέσει τον κλάδο των ταξί.

Την Δευτέρα ο Περιφερειάρχης κάλεσε για συζήτηση τους ιδιοκτήτες των ταξί, αναφορικά με τις επιπτώσεις στον χώρο από τις συνεχείς ανατιμήσεις καθώς και τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Η πρωτοβουλία της παράταξής μας φαίνεται να αφύπνισε την Περιφερειακή Αρχή, εφόσον την Τετάρτη συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της ακρίβειας και πρέπει τουλάχιστον να δείξει ότι το θέμα τον απασχολεί.

Πρώτα όμως και για μεγάλο χρονικό διάστημα υποτίμησαν και υποβάθμισαν το φαινόμενο των συνεχών ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας στον κλάδο των καυσίμων και τώρα τρέχουν να καλύψουν το κενό από την αδιαφορία τους.

Σήμερα η κατάσταση στον τομέα των καυσίμων στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο:
10 Μαρτίου 2022
Τιμές αμόλυβδης ανά λίτρο 2,138 Τιμές πετρελαίου κίνησης 2,058 ανά λίτρο
10 Οκτωβρίου 2021

Τιμές αμόλυβδης ανά λίτρο 1,740 Τιμές πετρελαίου κίνησης 1, 475 ανά λίτρο

Η περιφερειακή Αρχή δυστυχώς αδιαφόρησε καθώς ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με την Κυβέρνηση και τις δηλώσεις του Μαξίμου ότι το πρόβλημα είναι μόνο εισαγόμενο και παροδικό.

Έστω και Τώρα!

Η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί που σηκώνουν το Γολγοθά τους είναι χρήσιμη, αρκεί η Περιφερειακή Αρχή να έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο μέσα από τα οικονομικά εργαλεία και τα προγράμματα ΕΣΠΑ που με ευθύνη της διαχειρίζεται η ίδια η περιφέρεια.

Παράλληλα, πρέπει να δοθεί λύση στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών αφού οι διαγωνισμοί είχαν γίνει με άλλες τιμές στα καύσιμα και τώρα οι μεταφορείς αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων.

Ας διδαχθεί όμως, από τα λάθη της και τις αστοχίες στην διαχείριση του προγράμματος για την στήριξη των ΜΜ επιχειρήσεων λόγω Covid 19 , όπου αποκλείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και τα χρήματα πήγαν σε λίγους . Ας επεξεργαστεί απλές λύσεις με σκοπό να βοηθήσει πολλούς και κυρίως τους πληττόμενους κλάδους.

Εμείς θα είμαστε εδώ, με υπεύθυνη, κριτική στάση και θα διεκδικούμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας».

Διαβάστε επίσης