Πάτρα: Κηδεύεται σήμερα το 6χρονο αγγελούδι που χάριζε ζωή με το θάνατο του - Πλεύρης: Ευγνωμοσύνη για τη δωρεά οργάνων

Στις 15.00 η κηδεία του 6χρονου Κωνσταντίνου από την Κρήνη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

 Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές στον μικρό Κωνσταντίνο από την Κρήνη που χάρισε ζωή με τα όργανά του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 15.00 το μεσημέρι στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Οβρυά.

Η διαδικασία λήψης ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τα όργανα του 6χρονου να ταξιδεύουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία, χαρίζοντας ζωή σε ανθρώπους που για καιρό περίμεναν στις λίστες αναμονής για μόσχευμα.

Η γενναία απόφαση για τη δωρεά οργάνων του παιδιού, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά την πτώση του από μπαλκόνι, ελήφθη από τους γονείς του, όταν οι γιατροί του ενημέρωσαν ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη.

Οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν, δυστυχώς, τον εγκεφαλικό θάνατο του άτυχου αγοριού.

 

kostas.jpg

 

Ευγνωμοσύνη του Θάνου Πλεύρη για τη δωρεά οργάνων του 6χρονου Κωνσταντίνου

Την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του αλλά και τα θερμότατα συλλυπητήρια για την αβάσταχτη απώλειά τους εξέφρασε στους γονείς του 6χρονου Κωνσταντίνου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Ο κ. Καρβέλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του 6χρονου εξέφρασε και προσωπικά τη συμπαράστασή του και δήλωσε πως η πολιτεία θα είναι στο πλευρό της οικογένειας, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της απόφασής τους.

 

 

Διαβάστε επίσης