Πατρινό Καρναβάλι 2022: Ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν από σήμερα μέχρι την Κυριακή

 

Τελευταία εβδομάδα για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που λόγω κορονοϊού, δεν έχουν καμια σχέση με το παρελθόν.

Κέντρο των εκδηλώσεων της Κυριακής της Αποκριάς θα είναι ο χώρος των Παλιών Σφαγείων.

​Οι προγραμματισμένες δράσεις είναι:

–Έκθεση Αρμάτων στην πλατεία Γεωργίου: Την Πέμπτη θα κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας πέντε επιπλέον καρναβαλικά άρματα και θα εγκατασταθούν στην πλατεία Γεωργίου. Η έκθεση αυτή θα κρατήσει έως την Καθαρά Δευτέρα. Τα καρναβαλικά άρματα θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες καρναβαλικές συνθέσεις που βρίσκονται στην καρδιά της Πάτρας. Πρόκειται για νέες και φρέσκες κατασκευές που έχουν η κάθε μια τη δική της θεματική ενότητα και θα ανεβάσουν την καρναβαλική ατμόσφαιρα.

–Καρναβαλικές “περιπολίες” με το Μουσικό Άρμα: Το Μουσικό Άρμα ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να κάνει τις βόλτες του στις συνοικίες της Πάτρας, δίνοντας μια γεύση από καρναβάλι στους Πατρινούς και μοιράζοντας σοκολάτες. Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιήσει διαδρομές στο κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας μουσική και στην πόλη και σοκολάτες.

–Street happenings με μουσική και θέατρο δρόμου: Έχουν ετοιμαστεί αρκετές δράσεις πάνω σε αυτό το θέμα, με μικρές καρναβαλικές ομάδες να πρωταγωνιστούν σε αυτές, κάνοντας την βόλτα τους σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Η κάθε δράση θα έχει τη δική της θεματική ενότητα, ενώ θα συμμετέχουν σε αυτές μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες.   Ωστόσο, θα γίνουν με τέτοιον τρόπο για να μην δημιουργηθούν συνωστισμοί και συγκεντρώσεις, έχοντας ασφαλώς την έγκριση και των αρμοδίων αρχών.

– Μουσικές συναυλίες στο Παλαιά Σφαγεία: Η πρώτη συναυλία ήδη έχει προγραμματιστεί και έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη, με τον Σωτήρη Ντούβα και τους Mandingos. Την Κυριακή στο πλαίσιο της τελετής λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα γίνει και μία ακόμα συναυλία με τους Swing Cats.

Τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού: Με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους η τελετή ήταν αδύνατον να γίνει φέτος στον μώλο της Αγίου Νικολάου. Επιλέχτηκε έτσι ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων ως ιδανικός με δεδομένες τις συνθήκες που υπάρχουν.

Η τελετή λήξης θα περιλαμβάνει εκτός από μουσική και διάφορα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στα Παλαιά Σφαγεία, αρκετά πυροτεχνήματα που θα δώσουν έναν εντυπωσιακό τόνο στον ουρανό της Πάτρας και θα κάνουν άπαντες να βγουν στα μπαλκόνια τους. Ωστόσο, καύση Καρνάβαλου από τη στιγμή που δεν έγινε παρέλαση και δεν υπήρξε Βασιλιάς Καρνάβαλος δεν θα γίνει.

–Μηχανοκίνητο Παραπέντε στον ουρανό της Πάτρας: Πρόκειται για μία από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Καρναβαλικός Οργανισμός που εφόσον όλα πάνε καλά θα δώσει έναν άλλο τόνο εντυπωσιακό τόνο στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα που θα έρθει στην Πάτρα είναι από τις κορυφαίες στον Ελλάδα και το show που θα προσφέρει θα κινείται στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Πρόκειται στην ουσία για διάφορα εναέρια δρώμενα που θα γίνονται σε όλη την διάρκεια του τελευταίου διημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού.

– Καρναβάλι των Μικρών: Το καρναβάλι των μικρών θα κορυφωθεί με δύο ακόμα τελευταίες καρναβαλουπόλεις που θα στηθούν η μία στην περιοχή της Παραλίας και η άλλη στα Παλαιά Σφαγεία. Η κάθε μία θα περιλαμβάνει αρκετές δράσεις και μπόλικο παιχνίδι για τους μικρούς καρναβαλιστές που ούτε και αυτοί φέτος μπόρεσαν να χαρούν καρναβαλικές παρελάσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης