Νίκος Παπαδημάτος: "H Μαριέττα Γιαννάκου υπηρέτησε με συνέπεια, σύνεση, μετριοπάθεια και σεβασμό την Παράταξή μας"

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Παπαδημάτος με αφορμή της απώλεια της βουλευτή Επικρατείας και πρώην Υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι στιγμές που ο θάνατος ξυπνά τις μνήμες της ζωής.

Και αυτό συνέβη και σήμερα. Η είδηση της απώλειας της Μαριέττας έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» μίας πολύχρονης και αληθινής φιλίας, μίας πραγματικής ανθρώπινης σχέσης.

Με την Μαριέττα μας συνέδεσαν πολύχρονοι πολιτικοί αγώνες, στη διάρκεια των οποίων σφυρηλατήθηκαν δεσμοί εμπιστοσύνης, αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Άνθρωπος με σπουδαία ιδανικά, γυναίκα με αυτοπεποίθηση, αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της διασποράς και της επικράτησης των ιδεών μας.

Σχεδιάσαμε μαζί αγώνες που κατέληξαν σε μεγάλες νίκες, θαυμάζοντας όλα αυτά τα χρόνια την διορατικότητα της σκέψης της, την ανιδιοτέλεια και την μαχητικότητά της, στοιχεία που αποτέλεσαν την βάση για την πολιτική της πορεία. Υπηρέτησε με συνέπεια, σύνεση, μετριοπάθεια και σεβασμό την Παράταξή μας, την Νέα Δημοκρατία.

Αλλά και στην προσωπική της ζωή πάλεψε δυναμικά. Από τα φοιτητικά χρόνια έως τις μεγάλες περιπέτειες της υγείας της, η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν πάντα μία δυνατή μαχήτρια. «Έφυγε» από κοντά μας σήμερα, αφήνοντας πίσω της μία μεγάλη πολιτική και ανθρώπινη παρακαταθήκη.

Μαριορή μου  δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Φίλε Παναγιώτη και αγαπημένη μου Ζωή σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Διαβάστε επίσης