«Μυαλό Ξουράφι» απόψε στα Παλαιά Σφαγεία

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α΄ ΕΛΜΕ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού) θα ανέβει το σατιρικό μουσικοθεατρικό δρώμενο της ομάδας Α΄ ΕΛΜΕ «από Κοινού» με τίτλο «Μυαλό Ξουράφι», που βασίζεται στο ομώνυμο σατιρικό διήγημα του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Φώτη Λάζαρη. 

 

Σε μια μακρινή αποκριά του '50 "άνθρωποι και ανθρωπάκια",  σπρωγμένα στο περιθώριο της κοινωνίας,   βιώνουν  τα βάσανα και τις χαρές της ζωής   με πολύ αστείο τρόπο μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται καίρια  κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής.. Ο δωδεκαμελής θίασος πλαισιώνεται από ορχήστρα μουσικών που ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής  ρεμπέτικα τραγούδια.

Επειδή, κατά τη διάρκεια της παράστασης ένα από τα δρώμενα θα εξελιχθεί σε αποκριάτικο γλέντι, γίνεται σύσταση, όποιος/α επιθυμεί από τους θεατές της παράστασης να προσέλθει μεταμφιεσμένος/η  κατά προτίμηση με αμφίεση δεκαετίας του 50, με σκοπό να συμμετέχει ενεργά στην επιδίωξη της θεατρικής να εξελιχθεί η παράσταση σε ένα αυθεντικό αποκριάτικο γλέντι, με την απαραίτητη  προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν  όλοι οι υγειονομικοί κανόνες για την αποφυγή μετάδοσης του ιού covid.

 

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά  

 

Παίζουν με την σειρά εμφάνισης:

Φώτης Λάζαρης

Γιώργος Διονυσόπουλος

Νίκος Παναγόπουλος

Δέσποινα Μάη

Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Παύλος Τσεκούρας

Ελένη Νταή

Στέφανος Στάθης

Αγγελίνα Βγενοπούλου

Γιώτα Παναγοπούλου.

 

και οι μουσικοί :

 

Βασίλης Λάγιος (μπουζούκι)

Παναγιώτης Γουλιμής(μπουζούκι)

Κώστας Κυρίτσης (κιθάρα)

Διονυσία Ντρουβάρη.(τραγούδι)

 

Στον ήχο και τα φώτα:

Ελπινίκη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής-κράτηση των θέσεων στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr και στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

 

Διαβάστε επίσης