Euroferry Olympia: Μπαίνουν στο καμένο πλοίο σήμερα οι πυροσβέστες - Τι επιχείρηση θα γίνει - Αγνοούνται ακόμη 6 οδηγοί - Πέντε οι νεκροί μέχρι τώρα

 

Νέα μεγάλη επιχείρηση θα στηθεί σήμερα Παρασκευή, στο πλατυγιάλι Αστακού, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το καμμένο πλοίο.

Από νωρίς το πρωϊ, από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανοίξουν τον καταπέλτη του μοιραίου πλοίου και να μπορέσουν να βγάλουν από τα καταστρώματα τους 6 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σήμερα συμπληρώνονται 8 ημέρες από την ώρα που στο Euroferry Olympia εκδηλώθηκε πυρκαγιά ανοικτά της Κέρκυρας και οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σημεία του πλοίου που δεν είχαν μέχρι τώρα τη δυνατόητα, λόγω του πυκνού καπνού και των τοξικών αερίων που είχε δημιουργήσει η πυρκαγιά.

Σήμερα το πρωϊ λοιπόν εξειδικευμένο συνεργείο με την βοήθεια μηχανημάτων θα επιχειρήσει να ανοίξει τον καταπέλτη και να μπουν μέσα οι διασώστες, κυρίως στο δεύτερο κατάστρωμα , εκεί όπου θεωρούν πως εγκλωβίστηκαν οι 6 εναπομείναντες αγνοούμενοι.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες δεν επιχειρήθηκε το άνοιγμα της μπουκαπόρτας, γιατί υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να εισέλθουν απότομα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και να προκληθεί έκρηξη.

 

Πέντε νεκροί

Από τους 5 νεκρούς που έχουν βρεθεί μονό οι δύο έλληνες έχουν αναγνωριστεί.

Ο Γεροντιδάκης χθες και το μεσημέρι της Κυριακής είχε εντοπιστεί ο πρώτος νεκρός επιβάτης του πλοίου. Επρόκειτο για τον 58χρονο Έλληνα οδηγό Ευάγγελο Μαλεσιάδα. Ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την Βάνα Μπεκιάρη, την σύζυγο του έλληνα οδηγού που ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Στο λιμάνι, όλες αυτές τις ημέρες, βρίσκονται περίπου 30 συγγενείς των αγνοουμένων έλληνες, αλλά και βούλγαροι που παρακολουθούν με αγωνία την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων.

 

Ρεπορτάζ: Απόστολος Βουλδής


ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Euroferry Olympia: Βρέθηκε ακόμα ένα απανθρακωμένο πτώμα στις έρευνες στο λιμάνι του Αστακού - Πέντε συνολικά οι νεκροί
 

Διαβάστε επίσης