Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο σε Φαρραί και Βασιλικό

Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ερυμάνθου

Την ολοκλήρωση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Φαρρών και Βασιλικού αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή. 

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,36 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αφορά εργασίες κατασκευής αποχετευτικών αγωγών με τους οποίους θα ολοκληρωθεί το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο στους συγκεκριμένους οικισμούς. Συγκεκριμένα, στον οικισμό Φαρρών το συνολικό κεκλιμένο μήκος αγωγών θα είναι 2.931, 21 μέτρα και αντίστοιχα στον οικισμό Βασιλικού θα είναι 2.247, 15 μέτρα.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται να γίνουν εργασίες εκσκαφής και αντιστήριξης των πρανών, εγκυβωτισμού των σωληνών αποχέτευσης, κατασκευής φρεατίων και τεχνικών έργων αναμονής ιδιωτικών συνδέσεων, επίχωση των ορυγμάτων κ.α. 

Δεδομένου ότι υπάρχει ετοιμότητα σύντομα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει και στην δημοπράτηση του έργου. 

Με την ολοκλήρωση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου εκτιμάται ότι θα προκύψουν  ουσιαστικά οφέλη που συνδέονται με τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να αναπτύσσει αγαστή συνεργασία με τους  Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με απώτερο στόχο να δρομολογούνται και να υλοποιούνται έγκαιρα ώριμα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. 

 

Διαβάστε επίσης