Ο Μώλος της Αγ. Νικολάου: Ολιγωρία, απραξία και καμία συγγνώμη

Της Εύας Αθανασοπούλου

«Όταν ολιγωρούμε, ζητάμε συγγνώμη και αναλαμβάνουμε δράση». Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, ακούγοντας την συνέντευξη της Αντιδημάρχου Κυκλοφοριακού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασίας Τογιοπούλου στον Σκάι Πάτρας και την εκπομπή “Πολιτική Γυμναστική” του  δημοσιογράφου Νίκου Ξανάλατου. Το θέμα αφορούσε την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων στον Μώλο της Αγ. Νικολάου. 

Όλα ακούστηκαν από την κα Τογιοπούλου: Έλλειψη προσωπικού του Δήμου, (δεν χρειάζεται προσωπικό, να μπει ελεγχόμενη μπάρα πρότεινε ο κος Ξανάλατος), δυσκολία παραγγελίας σιδερένιας μπάρας, διότι υπάρχουν μόνο δύο σιδηρουργοί στον Δήμο Πατρέων (μικρό το κόστος, να γίνει απευθείας ανάθεση από τον Δήμο σε ιδιώτη πρότεινε ο κος Ξανάλατος), απίστευτη γραφειοκρατία για την επίλυση του θέματος αντέτεινε η Αντιδήμαρχος και συνέχισε για την προκύπτουσα αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού διπλοβάρδιας για την φύλαξη και το άνοιγμα  της μπάρας, (να δοθούν ψηφιακές κάρτες εισόδου σε αυτούς που χρειάζεται να τις έχουν Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομία κλπ. αντιπρότεινε ο κος Ξανάλατος), «θα πάρουμε μέτρα» ολοκλήρωσε έτσι αόριστα η κα Τογιοπούλου.    

Ο παραπάνω διάλογος αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της υποτίμησης της νοημοσύνης μας, εκ μέρους της Αντιδημάρχου. Γιατί η κα Τογιοπούλου δεν είναι ούτε αδαής ούτε άπειρη.  Αυτοδιοικητικός από το 1995, με θέσεις εξουσίας και ευθύνης, έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκει άμεσα λύσεις, όταν θέλει.

Μένει να μας αποδείξει πόσο πολύ το θέλει. Διότι μέχρι τώρα, δείχνει να υποτάσσεται στο γενικό πνεύμα της γραμμής της δημοτικής αρχής περί ανημποριάς διαχείρισης των θεμάτων της πόλης με μότο «για όλα τα κακώς κείμενα ευθύνονται οι άλλοι, ενίοτε και η κεντρική πολιτική σκηνή». Πάντως στην συνέντευξή της, μία συγγνώμη προς τον Πατρινό, που επτά χρόνια τώρα ελπίζει σε μια άλλη εικόνα τού πάλαι ποτέ εμβληματικού Μώλου της Αγ. Νικολάου και ολόκληρου του θαλασσίου μετώπου, περίμενα να ειπωθεί. Και αυτήν την συγγνώμη, δεν την άκουσα.

 

*Δρ πολιτικός μηχανικός-συγγραφέας, Γραμματέας σπιράλ

 

Διαβάστε επίσης