Αγγελική Τσιόλα: Ξεσπά η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Να μην μιλούν όσοι δεν ξέρουν

Να αποφεύγουν το σχολιασμό του θέματος των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, όσοι γιατροί  δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά, ζητά  η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

 

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της, κάτι τέτοιο “μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης”.

 

Στην ανακοίνωση της,  η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, η οποία διενήργησε τη νεκροψία στην 6 μηνών Ιριδα, αναφέρει:

“Σχετικά με  την περίπτωση η οποία συζητείται εντονως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό τόσο στην οικογένεια που πενθεί όσο και στις Προανακριτικές και Ανακριτικές Αρχές , αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών  που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά-πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων-Αντιπροέδρων-Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει  αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των Αρχών της Δεοντολογίας Ιδιώτες Ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στα Πανεπιστημιακά και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.”.

 

Επιμελητήριο Αχαΐας: Σε εξέλιξη κύκλος συναντήσεων με επαγγελματικούς φορείς 

Βασίλης Αϊβαλής για Γιώργο Νίκα: Χάσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο της προσφοράς

Τεράστιο κενό ασφαλείας: Διέρρευσαν 16 δισεκατομμύρια credentials σε πλατφόρμες, όπως οι Apple, Facebook και Google

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Φόρουμ Anna Lindh 2025 στα Τίρανα

Στην κόψη του ξυραφιού Ισραήλ και Ιράν – Τα βλέμματα στραμμένα στη Γενεύη

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με κεραυνούς και καταιγίδες για 30 ώρες

Διευρύνθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο τετράμηνο Ιανουαρίου

Ο Χιου Τζάκμαν μπήκε στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου για να ξεφύγει από φανατικούς θαυμαστές – Δείτε το βίντεο