Πάτρα-ΣΚΕΑΝΑ: "To ρεύμα μας σκοτώνει" - Κινητοποίηση με κεριά για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Ο ΣΚΕΑΝΑ και τα μέλη του διοργανώνουν κινητοποίηση- διαμαρτυρία με θέμα “ΤΟ ΡΕΥΜΑ μας ΣΚΟΤΩΝΕΙ” την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας:

"Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμβολικά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν κεριά, ώστε να αναδειχθεί με παραστατικό τρόπο το ανυπέρβλητο πλέον πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εστίαση καλείται εδώ και δύο χρόνια, καταδεικνυόμενη ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους της έξαρσης της πανδημίας,  να σηκώσει πολλά και δυσβάστακτα βάρη, με συνεχείς περιορισμούς, μείωση της πελατειακής βάσης, μείωση της δυναμικής των καταστημάτων και φυσικά με τις αναστολές λειτουργίας για τεράστιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά σε επιχειρήσεις που μη μπορώντας να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος “κατεβάζουν ρολά”. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μένουν ολόκληρες οικογένειες από την μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα. Η τάξη μεγέθους των αυξήσεων είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά τιμολόγια, σε συνδυασμό με την αύξηση 30% στις πρώτες ύλες  την ίδια στιγμή μάλιστα που η δουλειά έχει μειωθεί σε δραματικό ποσοστό.

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι οι συνεχείς οχλήσεις και οι κραυγές αγωνίας προς την κυβέρνηση δεν είχαν ανταπόκριση, επομένως ο μοναδικός δρόμος που μας απέμεινε είναι αυτός των κινητοποιήσεων, σαν απέλπιδα προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας.

Σας καλούμε όλους να σταθείτε στο πλάι μας και να στηρίξετε την διαμαρτυρία μας καθώς οι δύσκολες μέρες που έρχονται αφορούν και επηρεάζουν όλους μας".

to_reyma_skotonei_a4.png

Διαβάστε επίσης